La Casa Prieteniei ruleaza filmul „Ariciul”


Intră acum și în grupul de

Biroul Francez în parteneriat cu Institutul Regional Francez din Iași organizează joi, 12 aprilie 2012, de la ora 16.00, proiecția filmului „Le hérisson” (Aricul), în cadrul Serilor de Film Francez de la Casa Prieteniei”, informează într-un comunicat de presă reprezentanţii Biroului Francez.

„Filmul << Le hérisson >> (2009) este o adaptare reușită a bestseller-ului lui Muriel Barbery L’élégance du hérisson și îi are în distribuţie pe Garance LeGuillermic, Josiane Balasko, Togo Igawa. Acţiunea peliculei regizate de Mona Achache este plasată într-o clădire de apartamente de lux din Paris. Aceasta surprinde povestea unei întâlniri foarte speciale dintre Paloma Josse (Garance LeGuillermic), o fetită de 11 ani extraordinar de inteligentă, care are gânduri de suicid, Renée Michel (Josiane Balasko), o femeie discretă şi singură, care era angajată ca paznic, şi enigmaticul Kakuro Ozu (Togo Igawa), un om de afaceri din Japonia. Paloma nu este un copil obişnuit, astfel << tânărul Cupidon >> va găsi o cale de a-i aduce împreună pe Renee şi Kakuro. În felul acesta, fata va avea suficiente dovezi pentru a ajunge la concluzia că viaţa merită să fie trăită, în ciuda tuturor dificultăţilor pe care le aduce cu sine fiecare nouă zi”, se arată în document.

„Așteptăm toți iubitorii de film francez, joi, 12 aprilie, la Casa Prieteniei (etaj I), începând cu ora 16:00, pentru a viziona împreună un film << plaisant, astucieux, ironique, touchant >> (Le Figaroscope). Intrarea este liberă” , transmit organizatorii.


Intră acum și în grupul de