Lansare de carte, marca Corneliu Florea, la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Bibliotaca Bucovinei „I.G.Sbiera” din Suceava va găzdui miercuri, 13 iunie 2012, de la ora 14.00, lansarea volumului „Cine tulbură liniştea Transilvaniei”, de Corneliu Florea, informează într-un comunicat de presă, directorul instituţiei sucevene, Gabriel Cărăbuş.

„ << Cine tulbură liniştea Transilvaniei >> este o carte despre Transilvania. O carte despre România şi despre români. O carte despre vecinii de la Vest care de un secol nu urmăresc decât dezmembrarea României şi împărţirea ei, tranşarea ei, la care participă activ Moscova şi Sofia. O carte despre segregaţionismul unguresc şi despre adevărurile istorice care însoţesc poporul român de milenii”, se arată în document.

În cadrul aceluiaşi eveniment va avea loc şi lansarea volumului „RISIPIREA. O cronică bucovineană”, ediţia a II-a, revăzută şi adăugită, de Corneliu FLOREA. „O carte despre risipirea bucovinenilor la sfârşit de secol XIX şi început de secol XX, când au emigrat cu sutele în Canada şi nu numai. O carte despre risipirea bucovinenilor în timpul Primului Război Mondial şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. O carte despre dominaţia rusească şi ucrainiană asupra teritoriilor istorice româneşti”, precizează Gabriel Cărăbuş.

Potrivit acestuia, vor prezenta TITU POPESCU şi VIRGIL RAŢIU.


Intră acum și în grupul de