„Targul mesterilor populari”, in perioada 3-5 august, la Muzeul Satului Bucovinean (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei din Suceava a pregătit pentru luna august o paletă foarte variată de manifestări, care se adresează tuturor categoriilor de persoane.

Potrivit afirmaţiilor conducerii Muzeului, făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de vineri, seria evenimentelor este deschisă de cea de-a XVII-a ediţie a “Târgului meşterilor populari” care se va derula pe parcursul a trei zile începând cu data de 3 august. Conform directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, la acţiune vor participa peste 100 de meşteri populari din toate zonele ţării cu o ofertă extrem de variată.

Târgul va avea loc la Muzeul Satului Bucovinean, situat în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei, vizitatorii putând lua parte şi la spectacolele pregătite de organizatori şi care vor fi susţinute de Margareta Clipa, Fanfara Stamate, formaţia Haiducii sau Irina Loghin.

Aproape de mijlocul lunii, mai exact pe 12 august, este pregătit a se derula tot la Muzeul Satului Bucovinean, cu începere de la 17:00, Festivalul “Tarafuri şi Fanfare” care îl va avea ca amfitrion ca şi anul trecut pe maestrul Grigore Leşe. În cadrul manifestării vor evolua formaţii din Dolj, Olt, Suceava, Mureş şi Sighetu Marmaţiei.

Festivalul de artă medievală “Ştefan cel Mare” Suceava marchează în luna august o nouă ediţie. Potrivit directorului Emil Ursu manifestarea va avea loc în perioada 16 – 19 august, tot la Cetatea de Scaun a Sucevei, chiar dacă construcţia se află în reabilitare.

Finalul lunii lui Gustar aduce în atenţia iubitorilor de rock, Festivalul “Rock în cetate”.


Intră acum și în grupul de