Expozitia artistului plastic Carmel Georgescu ramane deschisa la USV


Intră acum și în grupul de

Inaugurată la finele săptămânii trecute, cu ocazia sărbătoririi „Zilei Hispanităţii” la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, expoziţia de pictură a artistului plastic, Carmel Georgescu, rămâne deschisă publicului iubitor de compoziţii cu forme şi culori, până la sfârşitul lunii octombrie, în holul de la etajul I din Corpul A al instituţiei de învătământ superior din Suceava, informează intr-un comunicat de presă, lector univ. dr. Cătălina Pînzariu.

„Numele meu este Carmel Georgescu. Sunt pictor pentru că mâinile mele au primit binecuvântarea culorii. De când mă ştiu, am visat în culori şi, pentru ca să reuşesc să împart acest lucru cu toată lumea, Dumnezeu mi-a dăruit un har. Acela de a aduce culorile din visurile mele pe pânză. Este adevărat că nu toţi reuşesc să pătrundă sensul unui roşu intens, însă cred că oricine îl poate ţine minte şi-l poate lua în visul lui. Cred cu tărie că fără albastru mi-ar fi şi mie, şi dumneavoastră, mai greu să sperăm. Şi mai cred că viaţa poate fi înţeleasă privind înapoi, dar trebuie trăită privind înainte. Aş vrea să vă rog ca atunci când priviţi tablourile mele să încercaţi să treceţi dincolo de povestea pe care ele o spun, să adunaţi în palme şi-n suflet lumina lor şi să o păstraţi pentru visurile voastre! Astfel, veţi primi darul pe care Dumnezeu a vrut să-l dăruiască lumii prin mâinile şi sufletul meu.

Avem libertatea de a ne trăi viaţa aşa cum dorim, cu bunul simţ dăruit de Dumnezeu, cu delicateţea înnăscută a sufletelor noastre, fără să facem rău altora şi nouă înşine, în iubire pură şi fără condiţii. Vă dăruiesc culorile mele pentru visurile voastre…”, transmite Carmel Georgescu.


Intră acum și în grupul de