Mocanita “Hutulca” isi asteapta calatorii la Moldovita, in perioada Sarbatorilor de Iarna


Intră acum și în grupul de

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, mocăniţa din comuna suceveană Moldoviţa va “gâfâi” din nou pe singura linie cu ecartament îngust funcţională în Bucovina, în cadrul programului Parcursuri de agrement cu mocăniţa „Huţulca”.

Trenul de epocă va pleca din spatele Hotelului “Oana” din localitatea suceveană Moldoviţa la orele 11.00 şi 13.00, respectiv de la Argel-Zigreva, la orele 13.00 şi 15.00 şi va circula în fiecare zi, începând din 26 decembrie 2012 şi până în data de 6 ianuarie 2013.

“Linia urmăreşte pârâul Moldoviţa, într-o zonă pitorească, tipic pentru Bucovina, cu case în stil vechi, cu căpiţe şi clăi de fân pe fiecare câmp. Capătul linei este o poiană la marginea pădurii de brad, unde veţi avea posibilitatea la un parcurs cu sănii trase de cai, aranjate cu canafuri pe căpăstru sau la o masă tradiţională bucovineană”, precizează reprezentanţii companiei care administrează mocăniţa.

mocanita hutulca

Preţul unei călătorii pentru un parcurs de 21 km este de 20 de lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copiii între 6 şi 16 ani.

“În afară de zilele în care circulă trenul, cât şi în funcţie de condiţiile meteo, vă oferim şi posibilitatea de a închiria trenuri speciale, cum ar fi: trenul cu locomotivă cu Abur (în funcţie de lungimea traseului dorit – între 1.000 şi 2.000 lei excl. TVA), comanda trebuind făcută cu cel puţin trei zile înainte) şi trenul cu locomotivă Diesel (în funcţie de lungimea traseului dorit – între 500 şi 1.000 lei excl. TVA), comanda trebuind făcută cu cel puţin o zi înainte”, transmit reprezentanţii companiei care administrează mocăniţa.

Rezervări şi informaţii se pot obţine la numărul de telefon (004) 0754/055.630, precum şi pe adresa de e-mail [email protected].

Trenul de epocă funcţionează datorită investiţiei omului de afaceri austriac, Georg Hocevar, administratorul SC Calea Ferată Îngustă SRL Brad, care a repus în funcţiune mocăniţa în 2005, după ce, timp de peste zece ani, a stat încremenită pe linie.


Intră acum și în grupul de