Pe scena USV se joaca piesa de teatru „Tara Orbilor”


Intră acum și în grupul de

TARA_ORBILORTrupa de teatru „FABULINUS” a Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava prezintă joi, 7 februarie 2013 şi vineri, 8 februarie 2013, începând cu ora 18:00, în Sala Auditorium „Joseph Schmidt”, spectacolul „Țara Orbilor”, o adaptare a piesei de teatru „Ţara lui Gufi” a celebrului dramaturg Matei VIŞNIEC.

Potrivit prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector pentru imaginea universităţii, „Țara Orbilor” este o comedie spumoasă, cu muzică și dansuri, un eseu despre cine suntem noi, românii mileniului 3. „Piesa de teatru este o metaforă a unui colț de rai în care oamenii privesc – dar nu văd, ascultă – dar nu aud, pipăie – dar nu simt! <<Țara Orbilor>> e țara în care regele Gufi a hotărât că <<ochii sunt pentru lacrimi, nu pentru văzut>>. Cât de greu e să deschizi ochii ? Vino la <<Țara orbilor>> și deschide ochii!”, transmite prorectorul USV.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani. Regia, scenografia, coloana sonoră îi aparţin lui Ion SAPDARU. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Adrian Crăciunescul, Andreea Siran, Alexandru Stan, Ştefan Manolache, Tania Dombrov, Anna Moldovan, Maria Şutu, Alexandru Pahomi, Alexandru Huţanu, Iuliana Girigan, Mihai Cerneanu, Flavius Derscariu.

Coregrafia a fost realizată de Lavinia Pătraşcu, sunetul, va fi asigurat de Marius Samson, luminile, de  Stelian Cuniţchi, iar interpretarea „Mociriţa”, de Maria Şutu.  Biletele se pot cumpăra de la Observatorul Astronomic al USV, str. Universităţii 13. Prețul unui bilet este 10 lei. Relaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0749/309.691 sau 0749/451.589.

Vizitaţi pagina oficială „Fabulinus USV” – www.facebook.com/fabulinusv!

 


Intră acum și în grupul de