Spectacolul „Caii la fereastră”, dupa Matei Visniec, in premiera la Suceava


Intră acum și în grupul de

afis caii-1Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani va prezenta, în premieră la Suceava, joi, 21 februarie 2013, de la ora 19.00 şi vineri, 22 februarie 2013, de la ora 18.00, pe scena Casei de Cultură din municipiu, spectacolul Caii la fereastră, după piesa renumitului dramaturg bucovinean Matei Vişniec, în regia lui Petru Vutcărău, informează într-un comunicat de presă, Carmen Veronica Steiciuc, consultant artistic CCPCT Centrul Cultural Bucovina.

“Binecunoscutul regizor Petru Vutcărău ne prezintă viziunea sa asupra acestui spectacol: << Este vorba despre faptul că oamenii se ucid. Se ucid fără rost, fără sens. Se ucid la infinit, fără a se opri. Sunt războaie, vărsări de sânge, suferinţe. Dar oamenii se ucid şi prin relaţiile dintre ei. Se ucide personalitatea din om. Generaţiile tinere sunt dezumanizate. Omul are şi această pornire nefastă de a distruge tot ceea ce se află în jurul său, iar unii oameni se îmbogăţesc şi trăiesc tocmai de pe seama acestor distrugeri. Practic, omul se află în faţa unei alegeri: se va autodistruge, sau se va conserva umanitatea, dragostea, buna înţelegere ? E limpede, trebuie să ne revizuim modul de a convieţui pe această Planetă >> ”, arată Carmen Veronica Steiciuc.

Din distribuţie fac parte actorii: Volin Costin, Bogdan Muncaciu, Gina Pătraşcu, Ioan Creţescu, Andreea Moţcu, Mirela Nistor, Alexandru Dobinciuc. Scenografia: Mihai Pastramagiu. Ilustraţia muzicală: Sergiu Screlea.

Considerat cel mai valoros dramaturg român al momentului, Matei Vişniec s-a născut la Rădăuţi, în data de 29 ianuarie 1956, şi este scriitor şi jurnalist român, membru al Uniunii Scriitorilor din România (1984). A urmat şcoala primară, ciclul elementar şi liceul la Rădăuţi, apoi Facultatea de Filosofie şi Istorie a Universităţii Bucureşti. A debutat ca poet în 1980, dar marea sa pasiune a rămas teatrul. Stabilit la Paris din 1987, piesele care-i poartă semnătura sunt traduse în peste 20 de limbi şi jucate în peste 40 de ţări. În prezent este angajat la Radio France Internationale – Secţia Română. În 2009 Matei Vişniec a primit Premiul European acordat de Societatea Autorilor şi Compozitorilor Dramatici din Franţa (SACD) pentru întreaga sa activitate. În Romania i s-a decernat Premiul pentru Dramaturgie al Uniunii Scriitorilor (de mai multe ori), Premiul UNITER şi Premiul pentru Dramaturgie al Academiei Române.

„Un spectacol excepţional, cu efecte speciale deosebite, care nu trebuie ratat! Preţul întreg al unui bilet este de 20 lei, iar pentru elevi 10 lei. Piesa << Caii la fereastră >> , de Matei Vişniec este în manualele alternative de clasa a XI-a”, transmite Steiciuc.

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de