Forumul „Dialog bucovinean” va avea loc in luna mai, la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor 1

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, marţi, că Forumul „Dialog bucovinean”, la care participă reprezentanţi ai Guvernului Austriei şi ai autorităţilor din Suceava şi Cernăuţi, precum şi oameni de afaceri din cele trei ţări, se va organiza în acest an, în luna mai, la Suceava.

Şeful administraţiei judeţene sucevene a declarat, într-o conferinţă de presă, că din surse interne, transferuri bugetare şi proiecte cu finanţare europeană nu se găsesc rezolvări pentru toate problemele din judeţ. El a spus că, în acest sens, lansează o ofensivă pentru a găsi investitori, urmând ca CJ Suceava să organizeze forumuri economice, întâlniri cu reprezentanţi ai mai multor ambasade sau cu misiuni economice.

El a spus că printre acţiunile cu caracter economic şi de colaborare internaţională se află şi Forumul „Dialog Bucovinean” de dezbateri pe teme de cooperare transfrontalieră şi investiţii între reprezentanţi din Austria, Suceava şi Cernăuţi, cea de-a patra ediţie urmând să se desfăşoare la sfârşitul lunii mai la Suceava.

Nechifor a mai declarat că săptămâna viitoare se va întâlni, la frontieră, cu reprezentanţii regiunii Cernăuţi cu care va discuta despre organizarea, la Suceava, a unui Forum economic româno-ucrainean, iar la mijlocul lunii martie, la Suceava vor veni ambasadorii din Kazahstan, din Emiratele Arabe Unite şi din Qatar, cu care va discuta despre găsirea finanţării pentru construcţia celui de-al doilea campus universitar din municipiu.

El a mai spus că, totodată, va fi prezentat un set de oportunităţi de dezvoltare de afaceri în Suceava atât în domeniul agricol, zootehnic, energiei verzi, comercial şi de prestări de servicii.

Nechifor a mai anunţat că doi investitori s-au arătat interesaţi să participe într-un parteneriat public-privat la înfiinţarea unui safari parc şi a unui parc de aventură în zona Păltinoasa, pe un teren de 96 de hectare, ce cuprinde şi pădure, unde a funcţionat un depozit de armament. „Noi vom duce utilităţi şi vom face infrastructura pentru acest proiect. E un proiect complementar ofertei turistice actuale”, a mai spus Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a mai anunţat că în 29 martie va participa la Paris la cea de-a patra ediţie a Seminarului cooperării franco-române, la care sunt invitaţi reprezentanţii autorităţilor judeţene care au acorduri de colaborare cu autorităţi din Franţa. Suceava are parteneriat cu două departamente franceze, Mayenne şi Departamentul de Nord.


Intră acum și în grupul de