Ovidiu Iane: “Aderarea Romaniei la spatiul Schengen este si responsabilitatea noastra, a parlamentarilor romani”


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Ovidiu Iane, le-a propus, marţi, colegilor parlamentari, constituirea unui Grup de iniţiativă parlamentară pentru refacerea şi promovarea imaginii României în lume.

În cadrul unei declaraţii politice susţinută în plenul Camerei Deputaţilor, el a amintit că în data de 7 martie a.c., urmează analizarea, în cadrul reuniunii Consiliului JAI, a deciziei privitoare la aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, în opinia sa, „un pas extrem de important pentru statul român şi pentru cetăţenii săi şi un semn al legitimităţii României în spaţiul european, ca stat care respectă principiile şi valorile promovate de către Uniune”.

ovidiu iane 2

”De la preluarea mandatului meu de deputat, am subliniat de nenumărate ori importanţa implicării noastre cât mai vizibile şi mai puternice si pe plan extern printr-o activitate cât mai susţinută, atât cu grupurile parlamentare din parlamentele statelor europene, cât şi cu europarlamentarii noştri din Legislativul european. Pe această cale, vă adresez dumneavoastră, stimaţi colegi, invitaţia de a ajunge la un consens asupra aspectelor esenţiale ce privesc România, nu numai în cadrul Uniunii Europene, cât şi pe plan mondial. Avem nevoie să fim recunoscuţi drept un stat stabil, care să poată să confere încredere partenerilor săi internaţionali şi care să îşi rezolve definitiv problema deficitului de imagine din cauza căruia, deseori, cetăţenii noştri cad victimă în alte ţări şi de acest lucru suntem şi noi, reprezentanţii Forului Legislativ român, pe deplin responsabili. Vă invit să ne unim eforturile în rezolvarea problemei aderării la spaţiul Schengen a României şi, indiferent de grupul parlamentar din care facem parte sau comisia în care activăm, să creăm un Grup de iniţiativă parlamentară pentru refacerea şi promovarea imaginii României în lume”, a transmis deputatul Ovidiu Iane.


Intră acum și în grupul de