Expozitie cu vanzare de martisoare organizata in scop caritabil, la Scoala cu clasele I-VIII „Ion Creanga” Suceava


Intră acum și în grupul de

În prima zi de primăvară, elevii claselor a IV-a din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII „Ion Creanga” Nr.9 Suceava au organizat o expoziţie cu vânzare de mărţişoare, banii strânşi fiind donaţi în scop caritabil. Încă de la primele ore ale dimineţii, şcolarii şi-au amplasat conştiincioşi „tarabele” cu mărţişoarele şi felicitările confecţionate chiar de ei, în timpul orelor de educaţie tehnologică. Cum era de aşteptat, clienţii nu au întârziat să apară, primii serviţi fiind părinţii, bunicii, dar şi colegii din şcoală.

P3010563

„Entuziasmul copiilor de 10-11 ani de a participa la un astfel de proiect a fost neaşteptat. Unii dintre ei au pregătit pentru această expoziţie chiar şi patru – şase lucrări deosebite din punct de vedere artistic, şi asta ţinând cont că săptămâna aceasta au avut de învăţat, au avut teme de rezolvat, unii dintre ei au mai lipsit având gripă, însă nimic nu i-a împiedicat să îşi ducă visul la final. Ajutând din suflet, un suflet, vei fi mai fericit! Prin muncă multă şi dăruire sufletească, devii mai înţelept în fiecare zi”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, prof. Rocsana Străchinescu. Potrivit acesteia, banii obţinuţi din comercializarea mărţişoarelor şi a deosebitelor felicitări handmade vor merge către copiii unui centru de plasament din Suceava.

De un succes aparte în rândul cumpărătorilor s-au bucurat  şi brăţările împletite din aţă albă şi roşie, confecţionate manual de cei mici.

P3010567

„Copiii au lucrat întreaga săptămână câte un pic, la şcoală, în pauze, sau în cadrul orelor de educaţie tehnologică realizând mărţişoare, felicitări şi alte lucruri mărunte care ne înfrumuseţează viaţa în luna martie.  Mărţişoarele au preţul simbolic de 1-2 lei”, a spus prof. Adriana Nichitean.

Precizăm că expoziţia cu vânzare se înscrie în activităţile incluse în „Zilele Şcolii” Ion Creangă, celebrate anual în perioada 28 februarie-2 martie.

„În prima zi a manifestărilor, părinţii au fost invitaţi să participe la orele de curs, întrucât am organizat << Ziua Porţilor Deschise >> . Aceştia s-au arătat foarte încântaţi să participe la orele de limba română, matematică ş.a. Astăzi (n.r. vineri, 1 martie a.c.), avem activităţi specifice dedicate  împlinirii a 167 de ani de la naşterea patronului nostru spiritual, scriitorul Ion Creangă. Elevii şcolii noastre au pregătit scenete, şezătoare, dar şi un frumos târg de mărţişoare. Sâmbătă, în sala de sport a şcolii, vom avea activităţi sportive în cadrul << Cupei Mărţişorului >> ”, a arătat directorul Şcolii cu clasele I-IV „Ion Creangă” Suceava, Dorina Murariu.

Totodată, ea a ţinută să îi felicite pe cei patru elevi ai şcolii care au reuşit să se califice la etapa naţională a olimpiadei de fizică, respectiv de limba şi literatura română.

P3010557


Intră acum și în grupul de