„Culorile mele”, o impresionanta expozitie de pictura, realizata de o suceveanca de 11 ani (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Galeria Millenium din incinta Inspectoratului Judetean de Politie Suceava, a gazduit luni, de “Ziua Poliţiei Române”, vernisarea primei expoziţii personale intitulată sugestiv “CULORILE MELE”, semnată de Teresa Ioana Pînzariu, elevă în clasa a V-a C, la Şcoala “Ion Creangă” din Suceava.

Prezent la eveniment, maestrul Mihai Pânzaru – PIM a apreciat talentul deosebit al tinerei artiste, dar şi faptul că „sufletul său tinde să se aplece către nonfigurativ, notă care o defineşte prin excelenţă”. Maestrul a remarcat exuberanţa culorilor folosite de mica artistă în lucrările sale, concluzionând că manieră  în care Teresa se exprimă este o formă de impresionism cromatic. “Teresa are abilitatea de a reda realul printr-o vibraţie foarte puternică a culorii (…) Privind una dintre aceste lucrări, eu simt şi liniştea şi apa şi zborul pescăruşilor, cu toate că ei nu sunt figuraţi aici”, a declarat maestrul PIM.

Teresa Pinzariu si Carmel Georgescu

La rândul său, micuţa artistă a vorbit despre pasiunile pe care le are, dincolo de ceea ce face în mod normal, orice copil de vârsta sa. “Este o onoare pentru mine să fiu prezentată de domnul Pânzaru PIM, căruia îi mulţumesc mult, îi sunt recunoscătoare şi sper să nu-l dezamăgesc. Sunt un copil ca toţi copiii de 11 ani. Ies din casă la ora opt fără zece şi mă întorc la două după-amiză, cu teme şi emoţii la şcoală, cu prieteni şi colegi, sms-uri şi Facebook, doar că îmi fact timp şi pentru câteva preocupări care mă însoţesc de ceve vreme: Aikido, pian, pictură şi schi. Desenele mele sunt o exprimare în culori a tot ceea ce mă înconjoară şi mă face să mă simt bine. Sunt gândurile mele, întâmplări trăite, oameni dragi pe care îi cunosc, planuri fel de fel, pe care nu le pun pe hârtie cu stiloul, ci le adun îl culori şi le combin din cuţit, în aşa fel încât şi eu şi privitorii mei, să le regăsim şi să ne lăsăm purtaţi de dansul culorilor. Îmi doresc să vă regăsiţi în culorile mele îmbinate într-o manieră abstractă”, le-a transmis Teresa Ioana Pînzariu celor prezenţi la vernisaj.

Nu în ultimul rând, artista a ţinut în mod expres să le mulţumească părinţilor săi pentru susţinere, dar şi mentorului său, pictorul Carmel Georgescu, despre care a spus că este un “om mare cu suflet de copil”. Totodată, suceveanca le-a mulţumit pentru susţinere prof. de pictură, Constantin Ungureanu Vox şi învăţătoarei sale, Cristina Rotaru.


Intră acum și în grupul de