O noua intalnire cu Matei Visniec, la Suceava si Radauti


Intră acum și în grupul de

afis Matei Visniec Suceava aprilie 2013Un cadou de excepţie pe care publicul rădăuţean şi cel sucevean îl vor primi în preajma Floriilor este o nouă întâlnire cu scriitorul Matei Vişniec, cel mai important dramaturg român al momentului, care revine acasă pentru câteva zile, informează într-un comunicat de presă, Carmen Veronica Steiciuc, preşedinte al Societăţii Scriitorilor Bucovineni.

Potrivit sursei citate, dacă în prima lună a primăverii doamnele rădăuţene au primit în dar pentru 8 martie, spectacolul Țara Orbilor”, adaptare după piesa „Ţara lui Gufi” semnată de Matei Vişniec, în regia lui Ion Sapdaru, iată că luna aprilie vine cu o nouă surpriză, un eveniment în care apar în scenă atât binecunoscutul scriitor rădăuţean şi textele domniei sale, cât şi cei „50 de ani de poezie trăită”, care vor fi tema unei conferinţe/lectură pe care Matei Vişniec o va susţine sâmbătă, 27 aprilie 2013, de la ora 17.00, la Sala de conferinţe a Hotelului Gerald’s din Rădăuţi.

Cea mai recentă apariţie editorială a scriitorului Matei Vişniec, volumul Cabaretul cuvintelor, apărut în 2012 la Editura Cartea Românească, va fi prezentat în cadrul evenimentului „Eu, cuvântul” – întâlnire cu Matei Vişniec, care va avea loc luni, 29 aprilie 2013, de la ora 18.00, la Sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, eveniment care se va încheia cu spectacolul „Ţara orbilor”, susţinut de Trupa Fabulinus a Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava.

Organizatorii acestor două evenimente sunt: Societatea Scriitorilor Bucovineni şi Librăria Cărtureşti Suceava, în parteneriat cu Hotelul Gerald’s din Rădăuţi, Societatea pentru Cultură şi Literatură în Bucovina, Cabinet av. Traian Andronachi, Colegiile Naţionale „Eudoxiu Hurmuzachi” şi „Andronic Motrescu” pentru evenimentul din Rădăuţi, respectiv Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Trupa FABULINUS, pentru evenimentul din Suceava.  

Poet şi dramaturg român, membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1984, Matei Vişniec trăieşte între două lumi, între poezie şi teatru, între România şi Franţa, între limba română şi cea franceză, între pasiunea pentru literatură şi cea pentru jurnalism. Născut în Bucovina, la Rădăuți, în 1956,Matei Vişniec a urmat şcoala primară, ciclul elementar şi liceul la Rădăuţi, apoi Facultatea de Filosofie şi Istorie a Universităţii Bucureşti. S-a afirmat ca făcând parte din generaţia ’80, o generaţie de poeţi care s-a opus comunismului printr-o revoluţie a limbajului, prin ironie şi umor, luciditate şi metaforă.

 


Intră acum și în grupul de