USV gazduieste faza locala a competitiei nationale “Ecotrophelia”

Universitatea Suceava  Pasaj

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” Suceava organizează sâmbătă, 27 aprilie 2013, de la ora 09.00, în aula din corpul E, faza locală a competiţiei naţionale “Ecotrophelia”, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit acestora, evenimentul se va desfășura sub egida Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR) – filiala Suceava, manifestare ce va avea loc şi cu ocazia celebrării a 50 de ani de învăţământ universitar la Suceava.

Manifestarea este destinată tuturor studenţilor facultăţii, fiind o competiţie pentru crearea de produse alimentare inovative. Produsul alimentar creat trebuie să fie destinat consumului uman şi să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori.

Juriul concursului va fi format din specialişti din industria alimentară agreaţi de ASIAR.

În document se mai arată că, în concursul din acest an s-au înscris 29 de echipe formate din minim doi studenţi. Câştigătorii fazei locale vor participa la faza naţională a competiţiei “Ecotrophelia”, care se va desfăşura anul acesta tot la Suceava, în perioada 8-9 iulie.

Marii câştigători ai competiţiei naţionale vor avea prilejul de a reprezenta România la faza internaţională, care va avea loc în perioada 6-7 octombrie 2013, la Köln, în Germania. Efortul câștigătorilor va fi răsplătit cu premii substanțiale. Astfel, câștigătorul premiului I va pleca acasă cu 8.000 de euro, studentul care va ocupa locul al II-lea va primi 4.000 de euro, iar cel care se va clasa  pe locul al III-lea va fi răsplătit cu 2.000 de euro.