„Campionat de fotbal intre liceele sucevene” organizat pentru sustinerea proiectului C.A.S.A.

PRINT3Salvați Copiii – filiala Suceava, în parteneriat cu TuSiRomania, Asociația Județeană Sportul pentru Toți, Liceul cu Program Sportiv, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina”, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, Colegiul Național ”Petru Rareș”, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, organizează în data de 15 iunie 2013, de la ora 10:00, evenimentul caritabil ”Campionatul de fotbal între licee”, informează într-un comunicat de presă, Camelia Iordache, preşedintele Salvaţi Copiii – filiala Suceava.

Potrivit sursei citate, evenimentul se va desfăşura în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Suceava și are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru proiectul C.A.S.A. (Construim, Asistăm Social, Acționăm).

În cadrul evenimentului vor fi meciuri de fotbal între echipele elevilor de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, Colegiul Național ”Petru Rareș”, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. Alegerea echipelor care participă la competiție este rezultatul unui sondaj de opinie realizat de către TuSiRomania, în perioada 23 aprilie – 1 mai 2013, prin care elevii liceelor sucevene au fost invitați să participe la organizarea evenimentului, votând sportul care consideră că va avea cea mai mare participare și cei mai mulți susținători. Sportul cu cele mai multe voturi (fotbalul) și liceele cu cei mai mulți votanți, sunt cele care susțin evenimentul.

Proiectul C.A.S.A. beneficiază de participarea voluntarilor de la ISU ”Bucovina” Suceava care, în cadrul evenimentului caritabil, vor susține un meci demonstrativ, împreună cu colegii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean.

Asistența medicală va fi asigurată de către ISU ”Bucovina” Suceava printr-un echipaj SMURD, iar arbitrarea meciurilor și premierea vor fi susținute de AJSPT Suceava și arbitrii Matius Antonescu și Robert Sroder.

Accesul la eveniment, pentru sucevenii care doresc să susțină echipa favorită și să contribuie la stângerea de fonduri necesare pentru construirea locuinței destinate familiei Pascariu din Liteni, se face contra unei donații de 3 lei.

În document se arată că, proiectul C.A.S.A (Construim, Asistăm Social, Acționăm) s-a născut ca o continuare firească a intervenției organizației în comunitățile cu risc, pentru prevenirea traficului de persoane, prin proiectul Programul Regional de Răspuns la Problematica Traficului de Copii. În cadrul acestui proiect, familia Pascariu a avut calitatea de beneficiar, deoarece a fost identificată ca o familie cu risc, datorită nivelului de subzistență în care trăiește și a marginalizării și excluderii sociale. Una dintre cauzele marginalizării și excluderii sociale este determinată de condițiile de locuit ale familiei.

În prezent, locuința în care trăiește familia Pascariu are o suprafață ce nu depășește 30 mp și este alcătuită din două camere, un hol de intrare și o bucătărie. Locuința este făcută din chirpici şi calaburi și nu asigură nici măcar condițiile minime de locuit, reprezentând un pericol real pentru familie, datorită riscului de a se dărâma.

Cu toate acestea, Marcela Pascariu, mama celor patru copii, face tot ceea ce este posibil pentru ca aceștia să meargă la școală și să nu simtă diferența dintre ei și ceilalți copii – le asigură rechizite, îmbrăcăminte decentă și curată.

Obiectivul proiectului C.A.S.A. este de a asigura familiei Pascariu un spațiu de locuit sigur, care să ofere condiții minime de învățare pentru copii. Ne-am propus ca, prin muncă voluntară, să construim două camere (una pentru băieți), o bucătărie și o baie. Pentru atingerea acestui obiectiv avem nevoie de resurse materiale (materiale de construcții) și financiare, care vor fi utilizate pentru construcție.

În prezent dispunem de suma de 10.646,40 lei, donații în materiale de construcții – OSB de la EGGER Rădăuți, uși de interior și exterior și se va asigura betonul necesar pentru fundație.

Pentru a putea construi locuința, estimăm că este necesară suma de 44.000 lei (aproximativ 10.000 euro)“, se arată în document.

Salvați Copiii – filiala Suceava va organiza și alte evenimente ce vor avea drept scop colectarea sumei necesare realizării construcției, astfel încât, în luna septembrie, familia Pascariu să se mute în casă nouă.

Dacă doriți să vă alăturați și să sprijiniți proiectul (cu bani sau materiale de construcții), persoanele de contact sunt: Mircea Petriuc – coordonator proiect, Lena Ailincă – asistent social, tel. – 0230/525.559, e-mail: suceava@salvațicopiii.ro. 

Donații se pot face și în contul IBAN RO64RNCB0234023048700001 deschis la BCR Suceava, cu mențiunea ”pentru proiectul C.A.S.A.”