Micii cititori francofoni din Suceava intra in vacanta


Intră acum și în grupul de

Biroul FrancezBiroul Francez din cadrul Casei Prieteniei a deschis și organizat, în perioada mai-iunie 2013, activitatea educativ-culturală “Clubul de Lectură”, care a adunat elevi din municipiul Suceava, dar și din împrejurimi (localitatea Liteni), informează într-un comunicat de presa, coordonatorii Biroului Francez.

Potrivit sursei citate, proiectul “Clubul de Lectură” a cuprins o serie diversificată de activități menite să dezvolte abilitățile de comunicare și imaginația elevilor care au descoperit limba franceză prin lectură de imagini, teatru, poezie, caligrame, sub coordonarea doamnei prof. Alexandra Sîrghi. Abordarea multiplă a conceptului de „lectură” a permis depăşirea spaţiului strict al literaturii, el deschizându-se spre domenii conexe și trezind apetitul pentru lectură și curiozitatea participanților.

În cadrul ultimei întâlniri de lucru a membrilor „Clubului de Lectură”, aceștia au primit diplome de participare însoțite de materiale informaționale, puse la dispoziție de partenerii Biroului Francez.

„Activitatea Biroului Francez s-a realizat cu sprijinul Consiliului Județean Suceava și al Biroului parlamentar al deputatului Sanda-Maria Ardeleanu, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF). Chiar dacă << Clubul de Lectură >> a luat vacanță, proiectele Biroului Francez vor continua”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de