Festivalul Luminii a ajuns la cea de-a IV-a editie, la Liteni


Intră acum și în grupul de

LiteniOrganizaţia Naţională „Cercetaşii României” organizează vineri, 21 iunie 2013, între orele 19.00- 23.00, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Luminii în Liteni, informează într-un comunicat de presă, iniţiatorii evenimentului.

Potrivit sursei citate, manifestarea se va desfăşura pe terenul de iarbă Liteni, unde, timp de trei ore, tinerii din organizaţie îi invită pe participanţi să se bucure de atmosfera specială creată de cele trei mii de gulguţe cu lumânări  aprinse (gulguţa fiind un suport de hârtie creat după tehnica origami) şi să se încălzească cu un ceai cald.

Ideea festivalului a apărut în 2004 şi aparţine unui grup de tineri din Cluj, oraş în care acesta  se află deja la a noua ediţie.

Printre activităţile la care publicul din localitate este invitat să participe se numără un program artistic susţinut de artiştii din Liteni (dans, interpretare, teatru), ateliere de prim ajutor, comunicare, arte plastice, toate aranjate într-o frumoasă poveste, jocuri cercetăşeşti şi şezătoare nocturnă.

În document se arată că obiectivele festivalului sunt generoase, vizând promovarea valorilor spirituale neglijate în societatea contemporană precum pozitivismul, încrederea şi altruismul urmărind în acelaşi timp să fie o oportunitate pentru promovarea tinerilor artişti locali.

Evenimentul va avea loc cu sprijinul: Primăriei oraşului Liteni, părinţilor copiilor, Liceului tehnologic „I.V. Liteanu” Liteni şi a Centrului Local Millennium Liteni, ca parte a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.


Intră acum și în grupul de