Nechifor anunta din Frumoasa proiectul „Floare de Bucovina”, prin care localitatile primesc clasificari de la una la cinci flori (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, marţi, în localitatea Frumoasa, că va lansa un proiect multianual intitulat „Floare de Bucovina” sau „Suceava înfloreşte” prin care cele 114 localităţi din judeţ intră în competiţie pentru cea mai frumoasă localitate. Totodată, în urma evaluării efectuate de un juriu compus din consilieri judeţeni şi personalităţi ale vieţii publice sucevene, toate localităţile vor fi clasificate cu între una şi cinci flori.

Clasificarea localităţii va fi vizibilă pe marcajele stradale, astfel încât oricine traversează localitatea va şti care este gradul de clasificare.

„Prin acest proiect încurajăm şi spiritul de competiţie”, a spus Nechifor.
El a arătat că vor fi premiate, anual, primele zece locuri din acest top al frumuseţii localităţilor, primele trei locuri cu alocări de fonduri, iar celelalte şapte, ce primesc menţiuni, vor fi sprijinite.

Preşedintele CJ Suceava are încredere că prin acest concurs, localităţile vor fi înfrumuseţate de la an la an, astfel încât, în câţiva ani, toate să aibă patru şi cinci flori.

Nechifor a precizat că înflorirea Sucevei va fi la propriu subliniind că va discuta cu primarii din Suceava şi Fălticeni, primării care deţin sere proprii, pentru a livra flori, contra cost, localităţilor din judeţ, cu tipuri de flori specifice pentru zona de munte şi cea de câmpie.

„Îmi doresc ca acest concept să fie de înflorire la propriu”, a mai spus Cătălin Nechifor.

 


Intră acum și în grupul de