Lantul de librarii Alexandria a intrat in insolventa


Intră acum și în grupul de

Potrivit sursei citate, Casa de Insolvență Transilvania, liderul pieței de insolvență din România, a fost numită de către Tribunalul Suceava administrator judiciar al SC Sedcomlibris SA, societatea care deține Librăriile Alexandria din Suceava și alte nouă județe din țară.

Principalii creditori sunt Banca Transilvania și Banca Comercială Română – din segmentul  bancar, dar și proprietarii spațiilor în care societatea își desfășoară activitatea.

alexandria magazin

„Din analizele pe care le-am făcut de-a lungul timpului pe portofoliul nostru de clienți, scăderea consumului și lipsa lichidităților sunt unele dintre principalele motive care duc la insolvența companiilor. Sedcomlibris este o afacere stabilă, cu tradiție, însă lipsa lichidităților și costurile mari ale contractelor de închiriere au dus la dificultăți economice. Credem că această companie are toate șansele să redevină unul dintre principalii jucători pe piața de profil din România și vom lucra în perioada următoare, împreună cu conducerea ei, la eliminarea cauzelor care au condus la situația dificilă, astfel încât să putem propune un plan de reorganizare cât mai bine aplicat situației specifice. În această perioadă, compania va funcționa în condiții normale”, a declarat Octavian Barbu, deputy area manager CITR.

 

Alexandria Librării este una dintre cele mai importante rețele de librării din țară. Apărută în urmă cu 6 decenii ca ”Centrul de librării”, compania deține în acest moment 30 de magazine specializate în 10 județe din România: Suceava (punctul de plecare și centrul de management), Bacău, Iași, Focșani, Buzău, Vâlcea, Sibiu, Arad, Mureș și Hunedoara, suprafața totală de vânzare fiind de peste 11.000 mp.


Intră acum și în grupul de