„Galeria Suspendata”, in Talcioc Cultural Suceava

artasuspendata-a3„Atenţie! Artă suspendată!”. Acesta este avertismentul pe care La Fierărie – Talcioc Cultural îl adresează atât clienţilor, cât şi iubitorilor de frumos prin cel mai inedit proiect al său: „Galeria Suspendată”.

Potrivit managerului proiectului, Bogdan-Sorin Popescu, „Galeria Suspendată” este un concept unic în România şi doreşte să ofere o nouă experienţă a culturii, o experienţă neconvenţională şi vie! Iar asta pentru că toate operele de artă expuse sunt… suspendate de tavanul Cafenelei Artiştilor din incinta Talcioc Cultural!

„Ideea a apărut din dorinţa de a oferi generaţiei tinerilor artişti din Suceava (şi nu numai) un spaţiu de expunere pe măsura stilului abordat de aceştia – neconvenţional şi nonconformist –, dar şi din dorinţa de a apropia cunoscătorii şi amatorii de artă de artişti. Dorim să demontăm clasica prejudecată legată de statutul exclusivist al artei. Arta poate şi trebuie gustată de oricine”, spune managerul proiectului, Bogdan-Sorin Popescu.

El arată că Galeria Suspendată este o invitaţie deschisă adresată tuturor ce vor să guste arta contemporană, expusă într-un mod diferit, dar şi artiştilor care nu se simt valorificaţi de clasicele (şi de multe ori monotonele) simeze, artişti care doresc să repună arta vizuală pe piedestalul binemeritat în societate.

„Galeria va găzdui proiecte îndrăzneţe şi va încerca să transpună arta în ceea ce este ea cu adevărat, o formă vie şi dinamică a culturii.

Aşadar, dacă vreţi să luaţi parte la o experienţă multisenzorială, vă aşteptăm în Talcioc Cultural la deschiderea Galeriei Suspendate, sâmbătă, 3 august, la miezul nopţii. Cu această ocazie, vom vernisa şi prima expoziţie, Desene şi Ilustraţii, a ilustratoarei Raluca Ioniţă”, explică Popescu.

Raluca este originară din Buzău. A urmat cursurile Liceului de Artă “Margareta Stelian” din Buzău. A urmat cursurile Facultăţii de Artă “George Enescu” din Iaşi, unde a studiat grafica publicitară şi de şevalet. În Suceava, Raluca este cunoscută în urma mai multor expoziţii personale, de caricatură şi de tricouri pictate, personalizate, mai precizează managerul proiectului.