Cenaclul literar “Zidul de Hartie” se reuneste in Delta Dunarii


Intră acum și în grupul de

Poezie_în_DeltăCenaclul literar sucevean “Zidul de Hârtie” organizează în perioada 23-27 august 2013, o tabără de creaţie literară în Delta Dunării, în arealul Pădurii Letea, informează într-un comunicat de presă, organizatorii deplasării.

Potrivit sursei citate, programul include recitaluri de poezie, vizitarea pădurii, explorarea dunelor de nisip, a lacului sărat, atelier literar, foc de tabără, interacţiuni cu localnici etc.

Cazarea va fi în localitatea Letea, la case tradiţionale, fiind disponibile doisprezece locuri. La adresa de e-mail [email protected] se pot solicita: condiţiile de participare, programul şi alte detaliile organizatoriceşti. Detalii şi update-uri se fac pe pagina facebook.com/poezieinDelta

În document se arată că pădurea se află pe Grindul Letea, între braţele Chilia şi Sulina. Se spune că satul Letea a fost format din refugiaţi politici din imperiul ţarist, locurile fiind asemănătoare cu cele de unde au venit, din zona fluviului Nipru. Locuitorii din Letea sunt de origine ucraineană, „haholi”, de origine diferită de ruşii lipoveni. Grindul Letea este întins pe o suprafata de aproximativ 170 kilometri pătraţi. Pădurea Letea este cea mai nordică pădure subtropicală din Europa, cu liane, cu stejari bătrâni de 700 de ani (stejarul lui Omer) sau cu dune de nisip de 12 metri înălţime. Bine ascunsă în inima Deltei, protejată de mii de hectare de stuf, canale încâlcite şi drumuri acoperite de nisip, Letea se numără printre puţinele minuni ale naturii care au supravieţuit invaziei lumii moderne.

Delta DunariiEste cea mai veche rezervaţie naturală din ţara noastră: pădurea a primit acest statut încă din anul 1938. Ea începe din nordul satului Letea şi se întinde pe 2.800 de hectare.

Practic, e o combinatie de pădure – copaci, plante si dune de nisip. Alăturarea face din pădurea Letea un loc fascinant, mai ales dacă asculţi şi poveştile localnicilor. Pădurea Letea e înconjurată de legende, de întâmplări fabuloase, cu un aer suprarealist şi magie.

Există poveşti cu un om negru de zece metri ce locuieşte în pădure și care apare noaptea, cu experienţe supranaturale, cu apariţii nocturne sau drumuri ce se schimbă, legende cu oameni îngropaţi acolo ale căror spirite bântuie printre stejarii seculari.


Intră acum și în grupul de