Sucevenii pot vizita expozitia documentara ”500 de ani de la construirea manastirii Turnul Rosu”


Intră acum și în grupul de

AfişArhivele Naţionale – Serviciul Judeţean Suceava, cu sprijinul Muzeului Bucovinei organizează în perioada 15 august – 15 septembrie 2013, la sediul Filialei  Suceava a UNIUNII ARMENILOR DIN ROMÂNIA, situat  în curtea Bisericii Armeneşti Sf. Cruce din Suceava, str. V. Alecsandri nr.3 expoziţia documentară ”500 de ani de la construirea mănăstirii Turnul Roşu”, informează într-un comunicat de presă, reprezentanții Arhivelor Naționale Suceava.

Potrivit acestora, expoziția poate fi vizitată în intervalul orar 09.00 – 17.00.

Evenimentul  expoziţional se înscrie în seria manifestărilor dedicate împlinirii a 500 de ani de la ctitorirea Mănăstirii armene Turnul Roşu din Suceava.

În cadrul manifestării va fi lansat Albumul omagial Turnu Roşu 500 – Hagigadar 501, XVI – un veac fast pentru spiritualitatea armenească bucovineană, editat de filiala Suceava a Uniunii Armenilor Suceava şi Arhivele Naţionale Suceava.

“Atât Albumul omagial, cât şi expoziţia documentară îşi propun o prezentare a realizărilor comunităţii armeneşti din Bucovina, atât pe plan laic, cât şi pe plan religios. Dintre acestea putem aminti: inventarele bisericilor Sf. Simion, Sf. Cruce, Zamca şi Mitoc; catagrafia familiilor armeneşti din Suceava; situaţii statistice referitoare la copii care frecventază şcoala trivială armenească, statutele comunităţii armeneşti din Suceava, cererea coloniei armeneşti din Viena de a se construi ca filială a celei din Suceava; Calendarul armean pe 1904 etc”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de