Zilele Culturii Polone: Spectacole folclorice sustinute de Ansamblul de Cantece si Dansuri „Resovia Saltans”


Intră acum și în grupul de

spectacol ansambluEdiţia 2013 a Zilelor Culturii Polone aduce pe scena suceveană ansamblul de Cântece și Dansuri al Universității din Rzeszȯw „Resovia Saltans” din Polonia. Spectacolele ansamblului se vor desfăşura vineri, 6 septembrie, de la orele 20:30, în sala de spectacole a Casei Polone, unde va evolua şi Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” (intrarea liberă) precum şi sâmbătă, 7 septembrie, după amiază, în Soloneţu Nou, în timpul anualei Sărbători a Roadelor.

Evoluţiile Ansamblului de Cântece şi Dansuri „Resovia Saltans” înseamnă întâlnirea cu folclorul polonez de cea mai înaltă execuţie, profesionalism conexat cu pasiunea executorilor şi pitorescul frumoaselor costume populare.

Ansamblul de Cântece şi Dansuri „Resovia Saltans” reprezintă Universitatea din Rzeszów, cea mai mare instituţie publică de învăţământ superior din Podkarpacie. Ea a fost înfiinţată în anul 1975. Neobişnuit de frumoasele dansatoare şi frumoşii dansatori, de un înalt nivel al talentului, evoluând în minunate costume originale pot fi admiraţi nu doar de publicul polonez, ansamblul prezentând spectacole în multe ţări ale Europei, dar şi în America de Sud şi Canada. De asemenea, este laureat a numeroase premii prestigioase şi menţiuni. El prezintă îndeosebi frumuseţea dansurilor populare poloneze: polonez, krakowiak, kujawiak, mazur precum şi versiunile lor de societate şi dansuri regionale (din Rzeszów, Lublin, Sądecczyna, Żywiec, Cieszyn), dansuri ale altor popoare (printre altele ruseşti, moldoveneşti, din Carpaţi), executând, de asemenea, melodii şi cântece populare din diferite regiuni ale Poloniei în interpretarea capelei şi a grupului vocal.


Intră acum și în grupul de