Doi ucraineni ce transportau 25.000 de pachete de tigari de contrabanda, urmariti de politie si gasiti cu caine de urma intr-un lan de porumb (VIDEO)

Poliţiştii din Muşeniţa au depistat, miercuri în jurul orelor 16.30 un vehicul ce mergea pe un drum din satul Vicşani, al cărui şofer, la vederea echipajului de poliţie a încetinit, ulterior oprind maşina şi alergând pe un teren într-un lan de porumb împreună cu ocupantul din dreapta.

Poliţiştii au intervenit cu operativitate şi au solicitat întăriri, având în vedere că zona însămânţată cu porumb se întindea pe mai multe hectare. Au fost organizate echipe de căutare fiind folosit inclusiv un câine de urmă aparţinând Poliţiei Oraşului Siret. După aproximativ 20 de minute de scotocire a zonei cei doi suspecţi au fost identificaţi ascunşi în lanul de porumb sub nişte resturi vegetale.

Ucrainenii au fost somaţi şi apoi încătuşaţi.

Cei doi nu cunosc limba română, iar în autoutilitara pe care au abandonat-o s-au găsit mai multe baxuri cu ţigarete de contrabandă, în total peste 25.000 de pachete cu o valoare de piaţă de peste 250.000 lei.

Autoutilitara a fost ridicată şi indisponibilizată la sediul Poliţiei Oraşului Siret, urmând a se efectua cercetarea criminalistică şi a se stabili cu exactitate cantitatea de ţigarete, provenienţa şi destinaţia acestora. Poliţiştii continuă activităţile operative şi de cercetare în zonă,urmând a se stabili şi proba activitatea infracţională a persoanelor implicate, după ce vor fi audiate în prezenţa unui traducător autorizat.

Poliţiştii continuă cercetările privind ţigaretele identificate sub aspectul săvărșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prev. și ped. de art. 270 alin. (3) din Legea 86/2006, modif. prin OUG 54/2010, faţă de cei doi suspecţi urmând a se dispune măsura reţinerii pentru 24 de ore.