Proiectul „Copiii din Suceava invata sa traiasca dupa moartea unei persoane dragi” va fi lansat la Biblioteca Bucovinei


Intră acum și în grupul de

CopilAsociaţia non-profit „Există viaţă după doliu!” va lansa joi, 21 noiembrie 2013, (de Ziua Internațională de Conștientizare a Doliului la Copii), de la ora 10.30, la Biblioteca Bucovinei, proiectul “Copiii din Suceava învață să trăiască după moartea unei persoane dragi”.

“Împreună cu reprezentanți de la Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Generală de Protecție a Copilului, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională vom discuta despre problemele familiilor afectate, despre prevenirea depresiei la nivelul populației locale și despre ce poate face fiecare dintre noi pentru a ne ajuta semenii să se reintegreze cât mai ușor în societate”, transmite Mihaela Vlad, coordonatorul proiectului.

Proiectul menţionat a fost câștigat de Asociaţia „Există viaţă după doliu!” în cadrul  concursului „Idei din Țara lui Andrei” organizat şi susţinut de Petrom.

Astfel, finanțarea Petrom de 5.000 euro face posibile 220 de ședințe de psihoterapie individuală și de grup pentru 100 de tineri, plus o serie de ateliere de terapie prin artă, muzică, film, lectură și materiale de sprijin pentru copii, părinți și profesori.

Asociaţia non-profit „Există viaţă după doliu!” este o organizaţie non-guvernamentală, fără afiliere politică sau religioasă, activă din 2010 și finanțată în special din donații și sponsorizări din sectorul privat, cu misiunea să asigure românilor sprijin socio-emoțional în perioada de doliu.

„Peste 5.000 de români au beneficiat până acum de informare şi sprijin”, a spus Mihaela Vlad.


Intră acum și în grupul de