Festivalul de datini si obiceiuri de Anul Nou, „Dupa datina strabuna”, pe esplanada Casei de Cultura Suceava


Intră acum și în grupul de

mascati

Vineri, 27 Decembrie 2013, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc mult-aşteptatul Festival de datini și obiceiuri de Anul Nou „După datina străbună”, la care vor participa formaţii de copii şi adulţi din judeţul Suceava.

Potrivit programului festivalului anunţat de Consiliul Judeţean Suceava, manifestarea va debuta la ora 11.00, cu tradiţionala Paradă a măştilor,  urmată la ora 13 de deschiderea oficială, iar de la 13.20 şi până la ora 20 se vor perinda pe scena din centrul municipiului Suceava diverse formaţii din toate zonele etnografice ale judeţului.

Festivalul de datini și obiceiuri de Anul Nou „După datina străbună” face parte din cadrul evenimentului „Crăciun în Bucovina”.

Manifestări similare vor avea loc in data de 27 decembrie la Fălticeni, Breaza, Frasin, Scheia si Salcea, in data de 28-29 decembrie la Vatra Dornei si la Câmpulung Moldovenesc, in data de 30 decembrie la Radauti si la Gura Humorului, si in data de 31 decembrie 2013 la Fântânele, Hânţeşti, Stroieşti, Udeşti, Vicovu de Sus, Bilca, Burla, Marginea, Putna, Arbore, etc.


Intră acum și în grupul de