„Nunta in Bucovina”, editia a treia, la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava

poster msb_2014Fundația Culturală Artex organizează, miercuri, 5 martie 2014, la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, cea de-a treia ediție a evenimentului „Nuntă în Bucovina”.

Evenimentul se subscrie angajamentului Fundației de a continua activitățile de promovare a instituției muzeale desfășurate în cadrul proiectului „Muzeul Satului Bucovinean – tradiții și obiceiuri”.

Proiectul s-a desfășurat în perioada 23 iulie 2011 – 22 martie 2012, fiind selectat în cadrul Programului Operaţional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională 2007-2013 iar ediția din acest an încadrându-se în cel de-al doilea an de sustenabilitate.
„Evenimentul are rolul de a continua activitățile de promovare a instituției muzeale, având ca scop consolidarea turismului în județul Suceava și valorificarea potențialului turistic al localității Suceava prin aducerea în prim plan a Muzeului Satului Bucovinean.

Printre activitățile care se vor desfașura in cadrul evenimentului menționăm: expoziție de fotografii cu nunțile de altădată; activități pentru copii; proiecție film documentar.
Evenimentul „Nuntă în Bucovina” își propune să apropie publicul de patrimoniul muzeal și să facă din această instituție un loc atractiv și accesibil oricui”, arată într-un comunicat de presă, Elena VARNAV, manager de proiect, în cadrul Fundației Culturale Artex.