„Aveti grija ce va doriti! Daca va doriti tare, s-ar putea sa se intample”, interviu cu Jayoh, artistul sucevean care vrea sa aduca vara mai aproape. Asculta-i piesa AICI!


Intră acum și în grupul de

Un tânăr sucevean abia așteaptă să vină vara și nu oricum. Cu gândul la mare, la anotimpul cel mai fierbinte, și distracție până la ivirea zorilor, o echipă de artiști români a așternut pe hârtie dorința a milioane de tineri de a scăpa de iarnă și de a se bucura din plin de bucuriile verii. „Când e frig în toată țara/Abia aștept să vină vara/ Când e frig pe toată scara/Abia aștept să vină vara”, cântă suceveanul Robert Chariton sau Jayoh, pe numele de scenă.

Piesa „Abia aștept să vină vara” este o colaborare între Boier Bibescu, Jayoh, Colors In Stereo și Alex Mataev, iar după cum afirmă artiștii, vara trebuie să fie repusă în drepturi în toată țara, din Costinești până în București, cât mai repede cu putință.

abia astept sa vina vara

Lansarea piesei de alungare a frigului a fost realizată printr-o campanie inedită, timp de câteva zile ascultătorii habar nu aveau cine sunt „vinovații” dictonului. Artiști precum Alex Velea, Cabron, Corina, Delia sau Ruby au fost frământați de incertitutine și au apelat chiar la prietenii lor de pe Facebook pentru a afla cine cântă „Abia aștept să vină vara”. Misterul a fost elucidat rapid, când pe contul casei de discuri Roton de pe YouTube a fost postată interpretarea live a melodiei, un clip foarte haios, de altfel.

Jayoh, unul dintre artiștii implicați în „mișcarea de protest”, este un tânăr sucevean, de 27 ani, stabilit de curând în București, care și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă de la vârsta de șapte-opt ani. A urmat studii de specialitate la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, iar acum are ocazia de a fi în studioul de înregistrări alături de cei mai în vogă artiști din țară: Boier Bibescu, Cabron, Alex Velea, Rashid, John Băiat Bun, Ruby și mulți alții.

Jayoh 1

Artistul sucevean a ajuns și la Vocea României, iar acum este și backing vocal pentru hip-hoperul Cabron.

Aflați cine este Jayoh și ce vrea să transmită prin muzica sa, cum decurg colaborările și proiectele în care este implicat, dar și planurile de viitor din interviul acordat în exclusivitate pentru News Bucovina.

NewsBucovina: Când ai pășit în lumea muzicală? Ce te-a atras?

Jayoh: În lumea muzicală am pășit atunci când maică-mea m-a auzit cântând de nebun prin casă, cand aveam șapte – opt ani, imitând pe atunci artiștii care erau la televizor. Maică-mea și-a dat seama că am ureche muzicală și s-a gândit că ar trebui să profit de asta și așa am început școala la Liceul de Artă Suceava, unde am făcut pian în clasele I – VIII.

NB: Cine este omul din spatele numelui de scenă Jayoh?

Jayoh: Omul din spatele numelui de scenă Jayoh e un băiat simplu ca oricare altul. M-am născut în Suceava pe 27 ianuarie ’88, într-o familie frumoasă și iubitoare. Deci, omul din spatele numelui de scenă, surpriză, sunt tot eu.

NB: Ce ne poţi spune despre muzica ta, despre mesajele pe care vrei să le transmiți ascultătorilor?

Jayoh: Sunt o fire mai romantică și cred că se simte asta în piesele mele de până acum. Mesajul… nu știu. Depinde foarte mult de starea pe care o am atunci când compun. În general, piesele mele sunt inspirate din stările mele de zi cu zi. Am mesaje pozitive, de dragoste, de iubire, de despărțire, mesaje în care se regăsesc mai toți oamenii.

NB: Ai ajuns și la Vocea României. Cum ai descrie experiența de acolo?

Jayoh: A fost o experiență unică, am trăit niște emoții cum nu am crezut că există sau că aș putea să le simt vreodată. A fost totul în grabă, ce e drept, s-a întâmplat totul prea rapid, nu am fost pregătit și din cauza emoțiilor foarte mari nu am reușit să arăt de ce sunt în stare. Nu am avut emoții deloc înainte să intru pe scenă, nici la repetiții. Dar când s-au deschis ușile alea două mari, luminile au fost brusc pe mine, camerele la fel și m-am pierdut. Dar nu a fost asta marea problemă pentru că am mai fost la anumite concursuri când eram mai tânăr, am și cântat pe scenă de câteva ori, dar e altceva când știi că te ascultă Smiley, Marius Moga, Loredana Groza și Tudor Chirilă. Lor le-a plăcut ce au auzit, însă piesa nu m-a avantajat. A fost o experiență frumoasă.

NB: Vorbește-ne despre piesa „Abia aștept să vină vara”. Am văzut că ați avut o campanie de lansare ingenioasă.

Jayoh:  Da, Boier Bibescu, producătorul meu,  a fost cu ideea să lansăm piesa cu campania „Cine cântă? – Abia aștept să vină vara” și a funcționat. Piesa „Boier Bibescu feat. Jayoh – Abia aștept să vină vara” a fost ceva de moment, Boier Bibescu avea piesa, sau cel puțin ideea de piesă, de mult timp. El s-a gândit că ar vrea să o lanseze acum, iarna asta. Eu trăsesem refrenul ca idee, ca demo, și i-a plăcut foarte mult cum suna și așa s-a lansat piesa oficial cu casa de discuri Roton, fiind și prima piesă pe care am cântat, lansată de o casă de discuri.

Jayoh - Cabron - Boier Bibescu

NB: Cum decurge colaborarea cu Boier Bibescu?

Jayoh: Boier Bibescu (Batrinu Răzvan) e un super om, un super caracter, un om pe care te poți baza, un om cu un suflet foarte mare, adică se observă și din poze. Colaborarea merge foarte bine, datorită lui sunt aici, în București, și lucrez cu artiști precum Alex Velea, Rashid, John Băiat Bun, Ruby și mulți alții.

Lucrez și pe partea de producție, fac parte din echipa #ProdusDeBoierBibescu, alături de Andrei Chermeleu, Stela Anita, Alex Mataev.

Colaborăm foarte bine. B.B (Boier Bibescu) mi-a dat cheile, eu trebuie să deschid ușile și asta încerc să fac, să potrivesc cheile. Mă refer la ușile succesului.

NB: Dar cu Cabron?

Jayoh: Cu Cabron (Minculescu Alexandru) m-am întâlnit la studio, el fiind și prieten cu B.B. Bineînțeles că B.B. i-a arătat câteva piese de-ale mele lui Cabron, iar după ceva timp, Cabron mi-a propus să colaborez cu el pe plan muzical ca backing vocal în concerte. Ne-am împrietenit ușor, după multe ore de mers cu aceeași mașină la concerte, era și inevitabil să nu ne împrietenim. Și el m-a ajutat foarte mult, am învățat foarte multe și de la el și de la restul oamenilor cu care lucrez la studio. Cabron e un băiat de nota 1000 și i-am apreciat muzica mereu. Nu visam să cânt cu el pe aceeași scenă. Dar aveți grijă ce vă doriți! Dacă vă doriți tare, s-ar putea să se întâmple.

NB: Ce proiecte muzicale ai pentru viitor?

Jayoh: Am foarte multe piese în lucru, cred că am piese de un album, însă acum mă concentrez foarte mult pe Single, prima mea piesă, primul meu clip. Piesa e aproape de final, sper să reușim să o lansăm la sfârșitul acestei luni cu tot cu clip sau cel târziu la începutul lunii martie. Nu vă pot da alte detalii, vreau să fie surpriză, va fi o colaborare, însa nu vă pot spune cu cine. Piesa va fi de dragoste, de iubire, cum v-am obișnuit. Altceva nu mai spun că mă ceartă băieții. Sunt foarte bucuros de primul meu Single.

Jayoh 2

NB: În afară de muzică, cu ce îți mai ocupi timpul? Ce hobby-uri ai?

Jayoh: Hobby-urile nu mi le-am schimbat, deși am 27 de ani, mai sunt seri în care joc jocuri pe PC, online, cu câțiva prieteni din Suceava. Alte hobby-uri, nu știu, internet, Facebook, YouTube, filme, cinema și fotbal.

NB: În Suceava, într-un concert, pe când?

Jayoh: Nu pot discuta încă de concertele mele pentru că sunt abia la început, dar sper ca în curând să se schimbe situația. Momentan, sunt în formație ca backing pentru Cabron și cu Boier Bibescu la butoane. Am avut un concert acum câteva luni în urmă la Fălticeni, deși mi-aș fi dorit să fie în Suceava, în orașul unde m-am născut, orașul pe care îl iubesc, orașul unde mi-am petrecut copilăria și o bună parte din viață. Dar a fost bine și la Fălticeni, ne-a plăcut, a fost frumos. Bucovina e fruntea. Pace și numai bine!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de