Esteticianul sucevean Gabriela Ciubotari: “Buzele și ochii, indiferent de anotimp, trebuie să se bucure de o atenție deosebită!”


Intră acum și în grupul de

Odată cu schimbarea anotimpului apar și diferențele mari de temperatură, aspect ce ne poate afecta tenul, îndeosebi în zonele sensibile ale feței, considerate a fi buzele și ochii.

articole-3k-ro
Sursa foto – articole.3k.ro

Clipim de foarte multe ori, strângem ochii din cauza luminii puternice, sau a oboselii. Buzele execută toate mișcările necesare pentru a vorbi, a mânca. Prin urmare, aceste zone solicitate au și o piele foarte fină care trebuie îngrijită ca atare.

Esteticianul sucevean Gabriela Ciubotari, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, a explicat pentru NewsBucovina.ro, că buzele și ochii, indiferent de anotimp, trebuie să se bucure de o atenție deosebită.

gabriela-ciubotari2
Gabriela Ciubotari, estetician

Prin urmare, ca să le menținem într-o formă frumoasă și să avem o piele elastică, trebuie să folosim produse speciale pentru nevoile lor. “Produsele pentru ochi, de exemplu, au activii încapsulați în particule mult mai mici, pentru a fi foarte bine asimilați. Cu cât molecula de substanță activă este mai mică, cu atât ea pătrunde mai ușor în piele. E nevoie de substanțe decongestionante, calmante, pentru zona ochilor. Este foarte important ph-ul produselor folosite, care trebuie să fie apropiat de cel al ochilor, altfel acestea pot deveni iritante pentru ochi. La fel pentru buze, produsele de îngrijire trebuie să fie mai hidratante, mai nutritive”, a spus Gabriela Ciubotari, manager al Salonului sucevean Gabriela Estetic.

Specialistul a afirmat că, uneori, produsul de ochi poate fi valabil și pentru buze, dar acest lucru se specifică. Obligatoriu, dimineața și seara, înaintea aplicării cremei de îngrijire obișnuite, se aplică produsul pentru îngrijirea ochilor.

elle-ro
Sursa foto – elle.ro

Esteticianul sucevean a mai arătat că produsul și procedura aleasă trebuie să vină ca răspuns la nevoia pe care tenul o are. Astfel, la salonul său, tratamentele sunt urmărite în fișe, tocmai pentru a avea o eficiență mai mare, ținând cont de tipul de ten, de vârsta persoanei, de ritmicitatea cu care se îngrijește. (Anamaria Străchinescu)


Intră acum și în grupul de