USV va lua un credit de până în 5 milioane de lei pentru a cumpăra două imobile pentru și a le transforma în cămine studențești


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava urmează să contracteze un credit bancar pentru a achiziționa două imobile în care să amenajeze cămine studențești cu 120 de locuri de cazare.

Valentin Popa

Rectorul Universității Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa,  a precizat, marți, că Senatul universității a aprobat un plafon de 5 milioane de lei pentru achiziția și amenajarea a două imobile în cămine studențești.

El a spus că suma care va fi contractată prin credit bancar va fi decisă după încheierea contractelor de vânzare-cumpărare și cel de amenajare a imobilelor.

Rectorul a subliniat că suma nu va putea depăși valoare de 5 milioane de lei.

Valentin Popa a declarat, luni, la deschiderea anului universitar că, din nefericire, rezultatele obţinute de Universitate nu sunt dublate şi de o ofertă de cazare satisfăcătoare pentru studenţii suceveni.

“Pentru Campusul II al Universităţii, care prevedea patru noi cîmine studenţeşti, nu a fost identificată încă o soluţie de finanţare nerambursabilă. Nici autorităţile locale nu au avut drept prioritate găsirea unei soluţii pentru creşterea spaţiilor de cazare ale Universităţii, de parcă studenţii suceveni nu ar aparţine comunităţii sucevene, deşi spaţiile de cazare în liceele din oraş există şi mulţumim că, totuşi, primim în regim de elev, locuri de cazare în aceste cămine ale elevilor într-un număr considerabil de peste 100 de locuri”, a spus profesorul universitar sucevean.

Popa a reamintit că de aproape doi ani se poartă discuţii cu primarul Sucevei, Ion Lungu, şi cu consilierii locali pentru preluarea în administrare a unui cămin “utilizat, într-o mică măsură, pentru câteva cazuri sociale”, dar hotărârea Consiliului Local Suceava nu a fost dusă până acum la îndeplinire.

“Căminul respectiv este aproape în ruină, iar lucrările de reabilitare, pe care ne propunem să le suportăm dintr-un credit bancar, vor dura cel puţin un an. Nici documentaţia necesară şi nici eliberarea imobilului nu este finalizată şi imobilul ar fi asigurat peste 100 de locuri de cazare”, a precizat Popa.

Rectorul sucevean a arătat că în aceste condiţii s-a luat decizia de a se începe procedurile de evaluare şi negociere pentru achiziţionarea a două noi imobile în apropierea universităţii.

“Sperăm să finalizăm, cât mai curând, procesul de achiziţii şi, până la sfârşitul acestui nou an universitar, să putem dispune de încă 120 de noi locuri de cazare, finanţarea va fi asigurată, din nou, prin credite bancare”, a explicat profesorul universitar sucevean.(N.B.)


Intră acum și în grupul de