INTERVIU EXCLUSIV Un sucevean propulsează artiști în topurile internaționale, printre hiturile lansate fiind Bilionera sau California


Intră acum și în grupul de

Ionuț Bejinariu, sucevean la origine, deținătorul Casei de discuri “JHaps Records” este în prezent unul dintre cei mai merituoși manageri din industria muzicală din România.

14877893_1497250893625490_1027889808_n
Ionuț Bejinariu, Istanbul, Turcia

În urmă cu câțiva ani, Ionuț era recunoscut în Suceava pentru implicarea activă de care a dat dovadă în organizarea evenimentelor desfășurate pe plan local și național grație portalului său “TUSIRomania”, dar și pentru că a pus bazele Casei de discuri “JHAPS Records”, ceea ce avea să îi aducă numai lucruri bune. De-a lungul timpului a căutat și a descoperit talente tinere pe care le-a promovat și le-a dus pe culmile succesului, acestea ajungând să se bucure de notorietate atât în țară, cât și în străinătate. În acest sens îi amintim pe cei mai tari artiști ai momentului – Otilia Brumă (“Bilionera”) și „Mario Joy”, care a făcut ravagii cu piesa “California”, ce s-a regăsit pe coloana sonoră a celebrului film “Fast & Furious 8”.

14886216_1497239630293283_889643420_n
Ionuț, Otilia și „Mario Joy”, Istanbul, Turcia

Vă prezentăm interviul acordat de Ionuț Bejinariu pentru NewsBucovina.ro.

NewsBucovina: Descrie-te, te rog, în trei cuvinte!

Ionuț Bejinariu: Calm, perseverent, altruist.

NewsBucovina: Cum ți-ai făcut intrarea în showbizz? Ai întâmpinat obstacole în acest sens?

Ionuț Bejinariu: Intrarea în showbizz a venit oarecum natural în urma experienței acumulate în domeniul divertismentului local și din dorința de a trece la alt nivel, cât despre obstacole bineînțeles că am întâmpinat însă nu sunt genul care să le privesc ca pe niște probleme, ci mai mult ca pe o evoluție personală ori de câte ori trec peste ele. În esență iubesc obstacolele, datorită lor am devenit mai puternic, mi-au arătat cine sunt cu adevărat și m-au ajutat să îmi găsesc un scop precis în viață și cel mai important este ca m-au scos la liman ori de cât ori m-am “așezat” frumos  într-o nouă zonă de confort.

NewsBucovina: Se spune că artiștii sunt oameni cu o personalitate puternică, uneori dificilă. Cum reușești să rezonezi cu ei?

Ionuț Bejinariu: Întodeauna mi-am ales singur oamenii cu care am vrut să lucrez și nu ei pe mine. Sunt genul care muncesc până la sacrificiu și trebuie să simt că acel om merită să fac toate acestea pentru el. Fără sacrificii și extrem de multă muncă nu poți reuși să ai performanțe la nivel internațional. Eu și artiștii mei am format o familie înainte de toate și cred că acesta e primul și cel mai important motiv pentru care rezonăm împreună.

14805647_1497217860295460_1458257650_n
„Mario Joy”, Ionuț Bejinariu, Otilia Brumă și JayBi

NewsBucovina: Care a fost primul proiect muzical cu care ai ajuns în topurile din străinătate?

Ionuț Bejinariu: Nu știu câți își mai amintesc însă prima trupă pe care am reușit să o duc în topurile internaționale a fost formată din doi suceveni și un botoșănean, trupă fondată în 2009, intitulată DeepSystem, în perioada în care încă locuiam la Suceava.  După un an, la împlinirea vârstei de 18 ani venise momentul Otiliei Brumă, pe care o cunoașteam încă de la 15 ani și în care am văzut potențial.

NewsBucovina: Care sunt țările în care artiștii români au cea mai mare priză la public?

Ionuț Bejinariu: Aș putea spune repede țări precum – Turcia, Bulgaria, Albania, în general țări din Europa de Sud-Est.

NewsBucovina: Câți artiști ai lansat până în prezent și câte piese?

Ionuț Bejinariu: Odată cu înființarea primului studio de înregistrări la Suceava, în 2009, și a propriei case de discuri “JHaps Records”,  am început să lucrez cu mulți artiști locali, tocmai din dorința de a duce numele Sucevei mai departe, spirit bine dezvoltat din activitățile culturale și experiența dobandită prin proiectul “TUSiRomania”, în anii care trecuseră. În principiu făceam cam același lucru, doar că într-o altă zonă a divertismentului. Am lucrat cu mulți tineri talentați din Suceava, peste zece la număr, artiști cu care am lansat peste 50 de piese.

NewsBucovina: Care sunt artiștii alături de care ai cunoscut faima?

Ionuț Bejinariu: Dacă vorbim de acel succes răsunător peste hotare, atunci clar putem vorbi de doi artiști, anume “Otilia” si “Mario Joy”. Ambii au reușit aceleași performanțe fantastice de  început pe care le-au avut “INNA” sau “Alexandra Stan”. Ambii însumează sute de milioane de vizuălizari pe youtube, milioane de căutări pe Shazam și locul 1 în peste 20 de țări la piesele lor. Prin intermediul casei mele de discuri “JHaps Records” am semnat contracte în numele lor, cu cele mai mari case de discuri din lume, precum: “Universal Music”, “Sony Music”, “Warner Music”, “Ultra Music”.

14875353_1497254530291793_694567136_n
Ionuț, Otilia și „Mario Joy”, insula Sedef, Turcia

NewsBucovina: Succesul răsunător pe care l-ai avut cu „Bilionera” și cu „Mario Joy” te situează în rândul celor mai buni manageri. Ce înseamna asta pentru tine?

Ionuț Bejinariu: Ce înseamnă succesul pentru mine? Îmi place să cred că sunt concentrat pe ceea ce fac, meticulous și riguros, dar de cele mai multe ori nu reușesc să realizez sau să mă bucur de succesul obținut. Succesul se învață! Avâd încredere în sine, ne putem construi cu toții drumul spre el. Succesul poate fi în mâinile oricărui individ dacă este dorit, căutat și urmărit consecvent. Este important să valorificăm oportunitățile oferite indiferent de obstacole.

NewsBucovina: Te numeri printre puținii manageri care au promovat artiști din provincie și i-a urcat în clasamentele internaționale. Cum ai reușit această performanță?

Ionuț Bejinariu: Prin multă, multă, muncă, răbdare, perseverență și bineînțeles prin cunoașterea precisă a țelului pe care vrei să îl atingi. Niciodată nu m-am mulțumit cu puțin! Încă de la înființarea Casei de discuri am țintit doar spre topurile internaționale și am căutat oamenii potriviți pentru a face față acestei provocări. Din mândrie îți dorești să ai succes și în țara ta, însă am ales strategia “bulgărelui de zăpadă”, lucru care a dat roade… “Mario Joy” împlinește în prezent, cu  hit-ul “California”, 26 de săptămâni la rând Top 10 cea mai difuzată piesă pe radio/TV, performanță unică pentru un artist aflat la început de drum.

14800767_1497252790291967_1985133760_n
Otilia „Bilionera” și Ionuț Bejinariu, la Premiile Media Music Awards

NewsBucovina: Ce s-a întâmplat cu portalul “TUSIRomania”?

Ionuț Bejinariu: Bună întrebare! Aș putea spune că a fost o etapă a vieții mele, era aceea emblemă ce mă ajuta să îmi îndeplinsesc visele, să fac ceva pentru societate și aș putea spune cu mândrie că am reușit! Fiind priceput într-ale webdesign-ului și pasionat de fotografie, am înființat portalul în anul 2007, de unul singur, portal ce avea ca scop promovarea evenimentelor ce urmau să se întâmple, implicit postarea de fotografii realizate în cadrul acestora. Cu timpul, mișcarea s-a extins foarte repede și mi s-au alăturat mai mulți tineri talentați în arta fotogafică, în acest fel am ajuns să acoperim mai toate evenimentele din oraș. Cum si numele o cerea – “TuSiRomania” a cărui slogan de început a fost “TuSiRomania, România văzută prin ochii tăi” – am extins cu repeziciune portalul și în alte județe ale țării – Botoșani, Iași, Piatra Neamț, mai exact în toată regiunea Moldovei, dar și în București, timp de trei ani. Odată cu închegarea unei echipe de tineri dornici să facă ceva pentru societate, am început să organizăm evenimente mai mici sau mai mari marca “TuSiRomania”, atât în județ, cât și în afara acestuia. Cel mai important eveniment organizat a fost “Festivalul TuSiRomania AntiDrog” la care au participat mii de oamenii timp de două zile, în parcarea unui mall. Reușisem atât de bine să construiesc brandul încât efectiv toată lumea mă repera ca “Ionuț de la TuSiRomania”, ca și când aș fi fost angajat cu acte în regulă.

Am dus activitatea portalului cu succes timp de 6 ani de la înființare, până în anul 2013. În 2009 am fondat casa de discuri “JHaps Records”, ceea ce se dorea a fi un bussiness, pe când “TuSiRomania” era pură pasiune, iar cheltuielile de întreținere erau suportate din propriul buzunar. În același timp eram mutat la București pentru a dezvolta tot ce ține de ceea ce vorbim astăzi în acest interviu și pur și simplu am considerat că a fost timpul ca portalul să ia o pauză.

“TuSiRomania” este ca și pasărea Phoenix, o pasăre de o frumusețe neasemuită, care nu moare niciodată, ci se mistuie în flacări și renaște apoi din propria cenușă.

NewsBucovina: Cum este lumea artiștilor, dincolo de ceea ce vedem la TV?

Ionuț Bejinariu: Artiștii, ca și în viața reală, se aleg care pe care și se împrietenesc între ei. Nu sunt cu nimic mai diferiți, poate chiar uneori îți doresc să ducă o viață normală, liniștită alaturi de familie, asta după mai mulți ani de activitate.

NewsBucovina: Câte ore pe zi muncește un manager?

Ionuț Bejinariu: Nu aș vrea să fiu exagerat, însă un manager dedicat artiștilor lui, nu are pauză, efectiv nu are liniște până nu își vede scopul îndeplinit, iar aici revenim la sacrificii, aspect discutat anterior.

14872662_1497252063625373_1579261253_n
Ionuț, Antalya, Turcia

NewsBucovina: Care ți se pare cea mai grea parte a meseriei tale?

Ionuț Bejinariu: Nu există ceva greu atunci când faci lucrurile din plăcere, dar totuși, atunci când îmi vine rândul, nu îmi place să fac contracte și facturi.

NewsBucovina: Te-ai vedea făcând altceva?

Ionuț Bejinariu: Clar.. NU! Dacă în viața mea am făcut ceva ce nu mi-a fost tocmai pe plac, am făcut-o doar pentru a produce suficienți bani ca să-mi pot întreține bussiness-ul ce îmi este pe plac. Rar poți fi atât de norocos, încât să faci ceea ce îți place și să obții rezultate favorabile încă de la început.

NewsBucovina: Ce planuri de viitor ai?

Ionuț Bejinariu: Țeluri îndeplinte până la final și o viață liniștită și fericită alături de familia mea.

(Anamaria Străchinescu)


Intră acum și în grupul de