Paula Seling: La Suceava m-am simțit ca între prieteni. Voi reveni cu mare drag


Intră acum și în grupul de

Îndrăgita cantautoare Paula Seling a fost invitata specială a manifestării “Noaptea cea mai lungă” organizată de Muzeul Bucovinei, în data de 22 decembrie, cu prilejul Solstiţiului de iarnă, iar publicul sucevean a primit cu bucurie şi emoţie recitalul cunoscutei artiste, răsplătind-o cu îndelungi aplauze.

Paula Seling a susţinut un Concert de Crăciun ce a inclus o suită de colinde, printre care “Copilule cu ochi senini”, “Poveste din Viflaim”, “Cerul şi pământul”, “O, ce veste minunată!”, “Florile dalbe”, dar şi alte piese cunoscute sau mai noi din repertoriul său, precum “Ce bine că eşti”, “Ploaie în luna lui Marte”, “Inimă, tu, cântă! sau “De-aş fi un înger”, etc.

După concert, Paula Seling a avut amabilitatea să răspundă câtorva întrebări pentru site-ul NewsBucovina.

 

Reporter: Sunteţi pentru a doua oară la Suceava într-un interval scurt de timp.  Cum aţi început colaborarea cu Muzeul Bucovinei pentru manifestarea deja tradiţională “Noaptea cea mai lungă?

Paula Seling: M-am bucurat să aflu ca eu să fiu astăzi(n.r. joi) invitată pentru a cânta, pentru a susţine programul artistic muzical şi, bineînţeles, că răspunsul meu a fost pozitiv, cu mare drag, pentru că este chiar genul de întâmplări care sunt pe sufletul meu. Îi mulţumesc domnului director pentru ideea de a mă invita şi pot să îi spun că îi stau la dispoziţie ori de câte ori are nevoie de mine.

Reporter: Veţi reveni aşadar  la Suceava la o nouă ediţie a acestei manifestări?

Paula Seling: Cu mare drag. Dacă dumnealor îşi doresc şi dacă publicul îşi doreşte, voi reveni cu mare drag.

Reporter: Publicul sucevean v-a primit cu multă căldură. Cum vi s-a părut atmosfera, cum v-aţi simţit în mijlocul sucevenilor?

Paula Seling: Am văzut, a fost parcă o întâlnire între prieteni. Am văzut că mulţi dintre cei prezenţi erau familiarizaţi cu repertoriul meu şi, mai ales, cu cântece pe care nu le-am cântat în fiecare zi. Am văzut un grup de fani care au venit unii din Bucureşti, alţii din Rădăuţi, special pentru acest concert şi m-am bucurat foarte mult să văd că au considerat important să fie aici, în seara aceasta. Pentru mine a fost, cu siguranţă, foarte important şi mulţumesc publicului, care a fost atât de cald. Tind să cred că aici au fost foarte mulţi dintre ascultătorii fideli ai muzicii mele.

Reporter: Mai sunt câteva zile până când se încheie acest an, dacă ar fi să faceţi o scurtă retrospectivă, cum aţi caracteriza anul 2016 din punct de vedere concertistic, creativ şi compoziţional?

Paula Seling: Pentru mine, 2016 a fost unul dintre cei mai plini ani, pentru că am avut multe, multe solicitări, iar noiembrie şi decembrie au fost nişte luni foarte pline. Am avut de-a dreptul un turneu, în fiecare zi, de colinde şi nu numai de colinde, în toată ţara, aşa că mulţumesc organizatorilor şi publicului care şi-a dorit să îi cânt de sărbători. În plus, colegul meu de scenă, Ovi şi cu mine, alături de Adrian Enache, am început un proiect la TVR2,  care se numeşte “Duelul pianelor”, în fiecare duminică, de la ora 16,00. Acum, de sărbători, veţi putea vedea două ediţii speciale, una în prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, şi una în noaptea de Revelion. Este o întrecere muzicală, o joacă muzicală, un fel de bucurie de a cânta împreună. În plus, eu sunt studentă în anul IV la Conservator, la Compoziţie, şi a fost foarte greu pentru mine să îmbin toate aceste lucruri. Am scris câteva piese anul acesta, care au fost destul de importante pentru mine, una dintre ele se numeşte “O fată cu un pian”, iar alta se numeşte “Week-end”, alături de Nicu Alifantis, am lucrat la câteva piese noi şi urmează să lansez un nou album de colinde anul următor. Iată, uşor-uşor, facem tot ce putem pentru a oferi publicului cât mai mult din latura mea muzicală.

Reporter: Aţi dezvăluit deja o parte din planurile de viitor şi anume lansarea unui nou album de colinde. Ce alte planuri v-aţi mai făcut pentru anul 2017?

Paula Seling: Un alt album, nu doar de colinde, dar acolo mai am de lucru, de scris câteva piese. La anul se împlinesc 20 de ani de când am păşit pe scenă. Practic, am 20 de ani de carieră şi am un proiect mai special, alături de o orchestră simfonică. Voi încerca să fac un turneu în toată ţara, în săli de spectacole, în săli de teatru sau  de operă, în săli de case de cultură, pentru a cânta varianta simfonică a pieselor mele şi în acest fel aş încerca să aniversez cei 20 de ani de carieră.

Reporter: Aţi stabilit deja cu ce orchestră veţi realiza acest proiect?

Paula Seling: Încă nu, suntem în discuţii, nu pot să vă dau foarte multe detalii, dar oricum plănuim asta spre sfârşitul anului viitor. Deci, mai este un pic de timp.

Reporter: Ce mesaj le transmiteţi fanilor dumneavoastră, publicului sucevean, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă?

Paula Seling: Aş vrea să le mulţumesc din toată inima sucevenilor pentru toată căldura cu care m-au primit de fiecare dată. Vreau să le doresc Sărbători fericite, un An Nou aşa cum îşi doresc  şi cum să le folosească, aşa cum au ei nevoie. Crăciun fericit alături de cei dragi şi să-şi urmeze visele!

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de