PD-L Suceava pregăteşte plecarea lui Harşovschi din funcţia de viceprimar, cu fruntea sus


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, l-a anunţat miercuri pe viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, drept posibil candidat al partidului pentru un loc eligibil pe lista pe care democrat-liberalii o vor propune la alegerile europarlamentare din vara acestui an. Flutur a spus că în momentul de faţă Harşovschi şi administratorul public al judeţului, Petru Luhan, sunt cei doi tineri care vor trebui să se pregătească pentru a face faţă rigorilor selecţiei care-i va desemna pe cei doi membri PD-L Suceava care vor face parte de pe lista finală a PD-L. Când Gheorghe Flutur scoate o vorbă pe gură, iar asta se întâmplă la o conferinţă de presă, e mai mult decât sigur că lucrurile au fost înainte discutate şi că există mari şanse ca ele să se întâmple.
Surse din partid susţin că de la Suceava vor merge pe un loc eligibil pe lista finală, două persoane. În felul acesta, sunt foarte mari şanse ca şi Luhan, dar şi Harşovschi să aibă şanse să-şi mute locul de muncă la Bruxelles până la jumătatea anului. Aceleaşi surse susţin că aşa-zisa nominalizare a lui Petru Luhan nu este întâmplătoare, Flutur nefiind mulţumit de viziunea pe care acesta o are asupra actului de management administrativ şi s-a săturat, mai ales, de gafele repetate ale tânărului şi neexperimentatului administrator public. În conferinţa de presă de miercuri s-au făcut o serie de speculaţii cu privire la plecarea lui Luhan şi la cât de performant este el acum la Consiliul Judeţean Suceava şi Gheorghe Flutur nu a fost deloc iritat de acestea.
În ce-l priveşte pe Harşovschi, acesta se pare că se pregăteşte să îi lase fotoliul liber lui Virginel Iordache, preşedinte al organizaţiei municipale Suceava a PSD, care, deşi este la al doilea mandat de consilier local, şi liderul partidului cu care PD-L guvernează central şi local, nu a prins nici un post serios în administraţia publică locală sau judeţeană. Gheorghe Flutur a refuzat să comenteze ultimele zvonuri cu privire la posibila schimbare a lui Harşovschi cu Iordache, însă nu a negat că acest lucru ar fi posibil. De altfel, nominalizarea tânărului viceprimar sucevean pentru un loc pe lista PD-L la europaramentare nu face decât să întărească faptul că postul de viceprimar se doreşte a fi liber. Iar „compensaţia” pentru Harşovschi ar fi una pe măsură. În cursul zilei de miercuri nici un „oficial” al PSD nu a dorit să comenteze zvonurile cu privire la schimbul dintre Iordache şi Harşovschi.


Intră acum și în grupul de