Gheorghe Flutur, politicianul cu cea mai mare favorabilitate în Suceava. În topul favorabilității sunt și Vasile Rîmbu sau Mirela Adomnicăi -sondaj


Intră acum și în grupul de

Dintre politicieni, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, adună cele mai multe aprecieri în rândul alegătorilor din municipiul Suceava, dar în topul favorabilității se află și managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, sau prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, potrivit unui sondaj de opinie realizat în perioada 4-6 aprilie de sociologul Adrian Botezatu la solicitarea News Bucovina.

Astfel, potrivit sondajului, 48 la sută dintre locuitorii municipiului Suceava au o părere bună despre  Gheorghe Flutur

Ce părere aveți despre președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur?

Părere bună                    48%

Părere proastă                 14%

Nici o părere                   38%

Ce părere aveți despre deputatul ALDE Ștefan Alexandru Băișanu?

Părere bună                    46%

Părere proastă                 10%

Nici o părere                   44%

Ce părere aveți despre primarul Ion Lungu?

Părere bună                    42%

Părere proastă                 27%

Nici o părere                   31%

Ce părere aveți despre deputatul Pro România Cătălin Nechifor?

Părere bună                    33%

Părere proastă                 12%

Nici o părere                   55%

Ce părere aveți despre consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir?

Părere bună                    31%

Părere proastă                 9%

Nici o părere                   60%

În ceea ce privește personalități din administrație care nu sunt angajate politic în prezent, cele mai multe aprecieri le are managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, cu 71 la sută părere bună și prefectul Mirela Adomnicăi, cu 43 la sută părere bună.

Ce părere aveți despre managerul Spitalului Județean Suceava Vasile Râmbu?

Părere bună                    71%

Părere proastă                 7%

Nici o părere                   28%

Ce părere aveți despre prefectul Mirela Adomnicăi?

Părere bună                    43%

Părere proastă                 6%

Nici o părere                   51%

Sociologul Adrian Botezatu a explicat că în ceea ce îl privește pe Gheorghe Flutur, acesta este văzut ca un lider al zonei, percepția fiind că proiectele realizate atât în municipiul Suceava cât și în județ sunt meritul acestuia.

Totodată, sociologul sucevean a spus că cea mai mare favorabilitate o are managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, pentru că acesta este văzut ca cel care a modernizat și pus la punct Spitalul Județean de Urgență Suceava.

El a subliniat că o părere bună o au sucevenii și pentru prefectul Mirela Adomnicăi care, deși are o prezență discretă în spațiul public, a abordat, în general, teme pozitive, în special cu caracter social.

În ceea ce privește ceilalți lideri politici, Adrian Botezatu a arătat că sucevenii au o părere relativ bună, dar aceasta nu se transformă în intenții de vot.

„Aceste procente de favorabilitate nu reflectă intenția de vot, ci faptul că acțiunile și opiniile respectivelor persoane măsurate în sondaj sunt într-o măsură mai mică sau mai mare acceptate. Astfel, multe persoane au arătat că au o părere bună despre toate persoanele incluse în sondaj, cum ați respondenți au avut părere proastă față de toate persoanele măsurate. Este de interes și faptul că pentru unele persoane intervievații nu au avut nicio părere, ceea ce înseamnă că acestea nu s-au făcut îndeajuns de bine cunoscute”, a spus Adrian Botezatu.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-6 aprilie pe un număr de 1056 de subiecți, din municipiul Suceava, prin interviuri față în față, având o marjă de eroare de +-3%  (T.B.)


Intră acum și în grupul de