Klaus Iohannis, pe primul loc în preferințele sucevenilor la alegerile prezidențiale fiind urmat la mare distanță de Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea-sondaj


Intră acum și în grupul de

Președintele în funcție, Klaus Iohannis, se află pe primul loc în preferințele sucevenilor potrivit unui sondaj de opinie efectuat la sociologul Adrian Botezatu la comanda News Bucovina în municipiul Suceava în perioada 4-6 aprilie.

Astfel, la întrebarea „Dacă mâine ar avea alegeri pentru funcția de președinte al României, cu cine ați vota?” sucevenii au răspuns:

Klaus Iohannis PNL                                          34%

Dacian Cioloș USR-PLUS                                9%

Călin Popescu Tăriceanu ALDE                    17%

Liviu Dragnea PSD                                            17%

Victor Ponta PRO România                           12%

Eugen Tomac PMP                                          4%

Altul                                                                    3%

Nu știu                                                                  4%

Sociologul Adrian Botezatu a arătat că potrivit acestui sondaj, opiniile sucevenilor despre Klaus Iohannis nu s-au schimbat foarte mult de la alegerile prezidențiale din 2014 când acesta a fost votat de 38 la sută dintre locuitorii municipiului Suceava și că în continuare acesta are prima șansă pentru a câștiga alegerile din toamna acestui an.

El a explicat că studiul sociologic arată că președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu are un scor electoral peste scorul partidului său, dar similar cu cel al liderului organizației județene ALDE Suceava, Alexandru Băișanu și că,  probabil, este influențat de liderul local al ALDE.

În ceea ce privește pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acesta este cu zece procente sub scorul partidului său, ceea ce arată că nu este agreat de o mare parte din masa de votanți PSD.

El a mai spus că atât Victor Ponta cât și Dacian Cioloș au în cercetarea sociologică scoruri similare  cu partidele pe care le reprezintă, dar că dacă în cazul lui Ponta care a anunțat că nu va candida la funcția de președinte este un rezultat firesc, pentru Dacian Cioloș, care și-a anunțat candidatura la Președinția României, opțiunile sucevenilor nu-l avantajează.

„Chiar dacă din partea PSD va candida Liviu Dragnea, ar fi posibil să asistăm la un tur al doilea cu doi candidați de dreapta, respectiv Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu”, a apreciat sociologul sucevean.  (T.B.)


Intră acum și în grupul de