Catalogul Salonului Internaţional de Artă Fotografică Bucovina Mileniul III, cotat din nou cu 5 stele


Intră acum și în grupul de

Catalogul Salonului Internaţional de Artă Fotografică Bucovina Mileniul III, ediţia din 2008, a obţinut pentru al patrulea an consecutiv 5 stele din partea FIAP, ceea ce înseamnă o recunoaştere a importanţei acestui concurs patronat de FIAP (Federaţia Internaţională a Artiştilor Fotografi) . „Fără îndoială, la ediţia a VIII-a, de anul acesta, numărul concurenţilor va fi şi mai mare şi se vor înmulţi şi statele participante. De la an la an sunt mai mulţi candidaţi prezenţi, iar calitatea şi numărul lucrărilor cresc impresionant, ceea ce e un lucru foarte bun”, a afirmat directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu.
Acesta precizează că „premiile FIAP” sunt cele mai râvnite din lume. „O medalie FIAP contribuie la creşterea cotei artistului”, a mai precizat Emil Ursu.
Reamintim că la ediţia de anul trecut au fost 214 participanţi. Au fost trimise în concurs 1.252 lucrări din 27 de ţări, salonul de fotografie fiind structurat pe secţiunile „liberă” şi „jurnalism”.
Directorul Complexului Muzeal Bucovina a menţionat că ţări mult mai dezvoltate ca România au sub maximul de 5 stele obţinute la saloanele organizate de ţările lor. Acesta a exemplificat cu Anglia, ce are doar 3 stele şi Austria, Italia, Slovacia, ce au câte 4 stele. De precizat că, tot 5 stele ca şi noi au obţinut organizatorii din China.
Emil Ursu a mai spus că acest salon poate fi o importantă rampă de lansare pentru tinerii fotografi. Acesta a menţionat că Uniunea Artiştilor Fotografi din Bucovina are o activitate intensă şi binecunoscută, însă din urmă vine şi o nou înfiinţată asociaţie de tineri fotografi din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.


Intră acum și în grupul de