Lecţie de ecologie, „predată” de copii suceveni la Biroul Parlamentar Ioan Bălan


Intră acum și în grupul de

Un grup de copii de la Grădiniţa cu program normal nr. 12 „Ţăndărică”, din cartierul Burdujeni al Sucevei, conduşi de educatoarea Mandolica Borza, au făcut vineri un adevărat spectacol în biroul parlamentarului Ioan Bălan. Preşcolarii au ţinut o oră de educaţie ecologică chiar în interiorul Biroului, evenimentul având loc cu ocazia Zilei Mondiale a Apei (care se sărbătoreşte anual pe 22 martie), după ce în prealabil au deschis ora cu imnul patrulei „Eco-Ţăndăreii”.

Partea mai frumoasă şi mai „spumoasă” a fost atunci când aceştia au trebuit să exprime diverse puncte de vedere cu privire la cartierul în care locuiesc şi au demonstrat celor prezenţi un acut simţ gopspodăresc şi critic la adresa autorităţilor în acelaşi timp. Copiii nu au ezitat să vorbească despre necesitatea păstrării curăţeniei, despre grija ce se impune faţă de spaţiile verzi şi faţă de colectarea selectivă a deşeurilor. Demersul lor a avut ca principal scop sensibilizarea adulţilor în vederea protejării a ceea ce copiii au numit “Mama Natură”.

“Am făcut această acţiune cu scopul de a sensibiliza atât locuitorii, cât şi pe cei care sunt responsabili de cartierul nostru, de oraş şi judeţ să se implice mai mult în acţiunile de ecologizare. Tot gândindu-mă că fiecare dintre ei sunt locuitorii acestui loc care ne este leagăn, ne este locul unde trăim, dorim prin această sensibilizare să fie cât mai multă implicare din partea autorităţilor locale, pentru ca noi de mici să trăim într-un mediu curat. Ca un mesaj, cu cât avem grijă de locul natal, cu atât ne simţim mai sănătoşi”, a declarat la finalul acţiuni educatoarea Mandolica Borza.
Eforturile „ţăndăreilor” au fost răsplătite în final cu sucuri, prăjituri şi multă ciocolată.


Intră acum și în grupul de