Tinerii şi cultura sunt priorităţi pentru nemţii din Schwaben


Intră acum și în grupul de

Administratorul public al judeţului Suceava, Petru Luhan, a anunţat, luni, că în cadrul discuţiilor ce au avut loc între reprezentanţii celor patru regiuni prietene, Mayenne, Cernăuţi, Suceava şi Schwaben, care derulează deja mai multe proiecte, s-au stabilit noi programe comune de colaborare, în special pentru sectorul de tineret.

Astfel, pe lângă turneul de fotbal între cele patru regiuni, aflat la a opta ediţie, de anul viitor va fi lansat şi un concurs de muzică la care pot participa câte cinci fete, cu vârste până la 15 ani, din fiecare regiune parteneră. Concurentele din fiecare regiune vor fi instruite timp de o săptămână într-una dintre regiuni, după care vor susţine un concert unde vor fi prezente şi oficialităţi din ţara gazdă, prima acţiune de acest fel urmând să fie organizată de regiunea Schwaben (Germania).

Petru Luhan a mai declarat că o altă acţiune pentru tineri, intitulată „Expediţie prin Europa”, va fi organizată în fiecare an, prin rotaţie, de cele patru regiuni partenere şi va include câte opt-nouă elevi din fiecare zonă, care vor avea discuţii pe tematici europene, timp de zece zile. El a menţionat că Suceava derulează deja astfel de proiecte cu tineri din Estonia, Italia şi Spania.

Administratorul public al judeţului a mai anunţat că regiunea Schwaben este decisă, ca începând din acest an, să organizeze, la Suceava, „Ziua Schwaben”, o manifestare cu caracter anual, ce se va derula atât la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava cât şi la Muzeul Satului Bucovinean. Din explicaţiile primite, se pare că Regiunea Schwaben va amenaja în Centrul multicultural din Suceava o bibliotecă de carte rară ce va conţine cărţi, în germană şi engleză, de constituţionalism şi din domeniul juridic.

Regiunile Schwaben, Mayenne, Cernăuţi şi Suceava colaborează de peste zece ani, în cadrul unui parteneriat comun, derulând împreună numeroase proiecte din toate domeniile care se desfăşoară în cele patru regiuni, doar între Suceava şi Schwaben fiind în derulare 18 proiecte în protecţie socială, învăţământ, medicină, cultură.


Intră acum și în grupul de