Municipiul Câmpulung Moldovenesc găzduieşte cea de a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Întâlniri Bucovinene”


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea din Câmpulung Moldovenesc se pregăteşte temeinic pentru Festivalul Internaţional de Folclor “Întâlniri Bucovinene”, cel mai mare festival internaţional din Europa, care a ajuns la a 20-a ediţie şi reprezintă cel mai important eveniment cultural pe care pitorescul orăşel de munte îl găzduieşte anual.

Potrivit edilului-şef al municipiului, Gabriel Constantin Şerban, la manifestarea multiculturală care urmează să se desfăşoare în perioada 23 – 26 iulie a.c. participă 5 ţări, România, Ucraina, Polonia, Ungaria şi Slovacia. “Acest festival multicultural are menirea de a-i aduna la un loc pe bucovinenii de la poalele Carpaţilor, de pe malurile Siretului, cât şi pe cei care au părăsit Bucovina şi s-au stabilit în diferite ţări europene şi de a consolida legăturile dintre aceştia”, a declarat pentru NewsBucovina şeful administraţiei locale câmpulungene.

La rândul său, consilierul primarului din Câmpulung Moldovenesc, Doru Petruţi, a menţionat că “acest eveniment creează o adevărată atmosferă de sărbătoare la Câmpulung Moldovenesc prin intermediul paradelor portului popular şi spectacolelor care au loc în centrul municipiului”. El a ţinut să precizeze că în fiecare an, la festival sunt prezente nume sonore ale muzicii româneşti care susţin concerte spre bucuria publicului prezent. Totodată, Petruţi a mai arătat că pe parcursul festivalului se organizează şi un Târg al Meşterilor Populari, de unde turiştii pot să achiziţioneze produse tradiţionale, confecţionate manual, specifice zonei.

Organizarea şi găzduirea Festivalulului Internaţional de Folclor “Întâlniri Bucovinene” reprezintă o modalitate de promovare a turismului şi a culturii, fiind în acelaşi timp principala modalitate prin care tradiţiile bucovinene se transmit şi se retrăiesc.


Intră acum și în grupul de