Minorităţile din judeţul Suceava „s-au dat în spectacol” la Muzeul Satului


Intră acum și în grupul de

Minorităţile din judeţul Suceava au susţinut vineri după-amiază la Muzeul Satului Bucovinean un impresionant spectacol folcloric sub genericul “Bucovina – unitate în diversitate”.

În faţa câtorva zeci de persoane care au asistat la eveniment, trupa minorităţii poloneze din Suceava, formaţia “Bucovina” din Cernăuţi şi Ansamblul “Kolomeika” din Siret, care a reprezentat minoritatea ucraineană, au prezentat pe scena de la Muzeul Satului câteva cântece şi dansuri tradiţionale, promovând în acest fel frumuseţea şi unicitatea fiecărei naţiuni şi, deopotrivă, a fiecărei minorităţi.

Organizat cu prilejul “Zilelor Sucevei 2009”, spectacolul “Bucovina – unitate în diversitate” a reuşit să capteze atenţia sucevenilor datorită dăruirii cu care cei care au urcat pe scenă au cântat şi au dansat pe muzica specifică minorităţii pe care o reprezintă.

De menţionat este faptul că Ansamblul “Kolomeika”, îndrumat de doamna profesor Zirca Ianos, format din 30 de dansatori, elevi ai Colegiului Tehnic “Laţcu Vodă” din Siret, a susţinut anul acesta un spectacol impresionant în cadrul finalei de la Bucureşti a concursului internaţional “Eurovision”.


Intră acum și în grupul de