PNL Suceava reintră în „zodia promiscuităţii” politice


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava dovedeşte că la capitolul penibil politic are resurse nebănuite. Atunci când liderii judeţeni nu reuşesc să se facă singuri de râs îî ajută cei de al centru. Ultima decizie a unei echipe formate din trei persoane, prim-vicepreşedintele Ludovic Orban, vicepreşedintele Romeo Stavarache şi secretarul general Radu Stroe au dizolvat Biroul Interimar de la Suceava, condus de Philip Rozopol, fără a oferi acestuia din urmă nici cel mai mic argument.

Pur şi simplu l-au dat deoparte pe Rozopol şi, ca umilinţa sa fie maximă, l-au numit în funcţia de preşedinte pe unul dintre membrii PNL care pur şi simplu, pe perioada cât a fost subprefect, a făcut de râs partidul la nivel naţional cu istorisiri de ale sale în care a fost făcut de râs de o bandă de infractori din Africa ce dădeau ţepe „fraierilor” pe internet. E vorba de Valică Gorea.

Acesta a deţinut în ultimii patru ani funcţia de şef al Agenţiei Nucleare Române şi, în afara unui sac de bani câştigat pe seama lui Gheorghe Flutur, care l-a impus în funcţie, şi a unor frumoase excursii făcute în toată lumea pe bani publici, nu s-a remarcat cu nimic. Dar absolut cu nimic. Mai mult de atât, dl Valică Gorea s-a dat efectiv deoparte atunci când PNL era în derivă după plecarea lui Gheorghe Flutur şi Ion Lungu şi s-a impus în funcţia de preşedinte fără a avea nici un merit special după ce valul de alegeri locale şi generale a trecut liniştit pe lângă el.

„Puciul” de la Bacău

Ceea ce s-a petrecut la Bacău, la finele săptămâni trecute, nu poate fi catalogat în analele PNL Suceava pentru că este unicat, în sensul că niciodată nu s-a reuşit mazilirea unui lider judeţean atât de uşor şi fără nici un fel de explicaţie. Surse prezente la faţa locului ne-au declarat sub protecţia anonimatului că ceea ce s-a petrecut la Bacău este fără precedent, în sensul că lucrurile au evoluat de la bun început în defavoarea lui Rozopol, fără ca acestuia să i se dea posibilitatea să se justifice în vreun fel.

Culmea este că Bucureştiul a fost nevoit să aleagă, pentru perioada asta de interimat, între două „non-personalităţi” politice liberale sucevene. Primul a fost Dorel Guliciuc, iar cel de al doilea Valică Gorea. Dacă la Guliciuc au fost obiecţii pe faţă, el fiind declarat susţinător înfocat a lui Mihai Steiciuc care este, sau cel puţin era, „fan” Philip Rozopol, la Gorea au lăsat toţi obiecţiile deoparte pentru că acesta este declarat un tip de politician „non-combat”. Şi în interiorul partidului şi cu adversarii politici.

Philip Rozopol îl susţine pe Alexandru Băişanu

Fostul preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Suceava a PNL, Philip Rozopol a anunţat că îl susţine la funcţia de preşedinte al organizaţiei, la alegerile ce sunt anunţate pentru luna septembrie, pe fostul prefect al judeţului, Alexandru Ştefan Băişanu. „Debarcarea” lui Rozopol poate părea firească în condiţiile în care ceea ce a anunţat Valică Gorea că vrea să realizeze, adică un Birou Interimar din care să nu facă parte primarii din Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc pentru motivul că „nu au performat politic” la alegerile europarlamentare.

Mai mult, Valică Gorea crede despre sine că este „persoana cea mai potrivită, cu anvergura necesară pentru a coaliza forţele liberale din judeţul Suceava”. Şi, ca meniul să fie complet pentru Gorea, el a anunţat la prima sa conferinţă de presă că va ridica sprijinul politic consilierilor judeţeni Nicolae Vranău, Brânduşel Nichitean şi Bogdan Cristache pentru lipsă de implicare în viaţa politică şi administrativă a judeţului. La fel a anunţat că va face cu toţi consilierii locali PNL care nu se implică la nivelul pe care el l-ar dori.


Intră acum și în grupul de