PSD şi PDL se trag reciproc de urechi pe seama protocolului din coaliţie


Intră acum și în grupul de

Secretarul executiv al PSD Suceava, care deţine funcţia de secretar de stat în Ministerul Turismului Corneliu Popovici, a acuzat vineri lipsa de fairplay a partenerilor locali de coaliţie, făcând referire la concursurile pentru posturile ce revin PSD şi la se înscriu şi candidaţi ai PD-L. „După ce şi-au văzut oamenii lor instalaţi pe funcţii, i-au trimis pe ceilalţi membri ai lor să ne contracandieze membrii noştri”, a spus Popovici, referindu-se la concursul pentru ocuparea funcţiei de director coordonator al Gărzii Financiare Suceava.

La rândul său, liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza, susţine că asemenea situaţii au fost întâlnite la mai multe instituţii din judeţ unde în coaliţie s-a negociat pentru susţinerea candidatului PSD, iar la concurs s-a prezentat şi candidatul PD-L. „Sunt lucruri care deranjează. E o încălcare a protocolului”, a spus senatorul Gavril Mîrza, care a precizat că va cere ca situaţia să fie discutată în coaliţie, la nivel central.

În replică, secretarul general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat într-o conferinţă de presă că între PD-L şi PSD nu sunt probleme în judeţul Suceava, iar declaraţiile liderilor PSD Suceava sunt doar „de faţadă”. El a dat asigurări că parteneriatul PD-L-PSD „s-a făcut pe patru ani” şi că va funcţiona foarte bine, dar că până la alegerile prezidenţiale, la nivel declarativ, PSD va ataca PD-L.

Parlamentarul democrat-liberal sucevean a mai spus că nu înţelege care sunt problemele pe care le reclamă PSD în Suceava, atât timp cât în funcţiile de conducere au fost numite persoanele care au avut susţinerea coaliţiei. El a subliniat că PSD a încălcat protocolul local pentru că, în ceea ce priveşte Direcţia Silvică Suceava, s-a stabilit ca schimbările să fie făcute doar la conducerea instituţiei şi să nu se politizeze întreaga unitate, iar acum s-au făcut schimbări inclusiv la ocoalele silvice. „Noi am stabilit ca la Direcţia Silvică schimbările să fie la primul eşalon, maxim la al doilea, să nu se meargă cu politizarea prea departe, dar s-au făcut schimbări la şefi de ocoale”, a încheiat Bălan.


Intră acum și în grupul de