Gheorghe Flutur vine de la Bucureşti cu un sac de promisiuni de la Guvernul României


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur (PDL), a anunţat miercuri seara, la câteva ore după şedinţa de Guvern la care a participat, că a pus în discuţie finanţarea unor programe naţionale, cum ar fi cel de finalizare a electrificării tuturor localităţilor din judeţul Suceava, dar şi de reabilitare a zece mii de kilometri de drumuri judeţene.

Gheorghe Flutur a participat la şedinţa de Guvern de miercuri, unde a prezentat problemele judeţului Suceava şi a declarat la final că prin acest program se intenţionează ca în cel mai scurt timp să fie electrificate sau să fie dotate cu surse de energie electrică toate localităţile din ţară, precizând că numai în judeţul Suceava sunt peste 2.800 de locuinţe care nu sunt electrificate în momentul de faţă.

Şeful executivului judeţean sucevean a ţinut să precizeze că s-a discutat şi despre începerea programului naţional de reabilitare a zece mii de kilometri de drumuri judeţene. În cadrul şedinţei de Guvern, preşedintele CJ Suceava a propus conceperea unui program prin care să fie finanţate proiectele eligibile ale autorităţilor locale concepute pe măsura 3.2.2. din cadrul PNDR pentru dezvoltarea satului românesc, dar care nu au mai obţinut finanţarea.

„Este păcat ca aceste proiecte, care au fost întocmite şi pe care autorităţile locale le-au achitat, să nu mai fie folosite, iar banii cheltuiţi să fie irosiţi”, a spus preşedintele CJ Suceava. El a mai arătat că a cerut realocări de fonduri între axele din cadrul Programului Operaţional Regional, dar şi asigurarea de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii oraşelor mici „care sunt ocolite de proiecte”. Potrivit lui Flutur, oraşele ce au sub 50.000 de locuitori nu se încadrează pentru proiecte prin POR sau POS şi nici prin PNDR şi consideră că pentru acestea trebuie alocate fonduri din împrumutul de la BDCE.

Preşedintele CJ Suceava a mai cerut Guvernului să achite restanţele de 40 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţiile din vara anului trecut din judeţ. „Sunt bani pe care Tăriceanu a uitat să-i mai dea, iar primăriile au efectuat lucrările prevăzute şi au acum datorii mari”, a spus Flutur.

El a mai solicitat ca Guvernul să identifice surse de finanţare astfel încât judeţele Suceava şi Neamţ să fie incluse în master-planul privind Strategia pentru combaterea inundaţiilor, dar şi să continue demersurile la Comisia Europeană pentru ca suma de 11,5 milioane de euro alocate din Fondul Solidaritatea să ajungă în cele cinci judeţe afectate de inundaţiile din vara anului trecut.


Intră acum și în grupul de