Problema legată de luciul de apă revine abrupt în atenţia administraţiei judeţene


Intră acum și în grupul de

Proprietarii de terenuri aflate sub luciul de apă ar urma să devină acţionari la societăţile ce le administrează, iar pentru despăgubirea foştilor proprietari în baza Legii 290/2003 urmează să fie stabilite norme metodologice de evaluare a terenurilor din intravilan, a declarat prefectul de Suceava, Sorin Popescu, la puţin timp după ce a participat, miercuri, la şedinţa de Guvern unde s-au prezentat problemele judeţului Suceava.

Popescu a solicitat modificarea Legii 247/2005 a fondului funciar astfel încât să fie soluţionată şi a declarat că a propus ca foştilor proprietari să li se acorde acţiuni la societăţile care administrează respectivele lacuri sau iazuri în funcţie de suprafaţa de teren pe care au avut-o. Prefectul judeţului Suceava a precizat că ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, i-a spus că există în lucru o asemenea modificare legislativă, fiind deja în circuitul de avizare la ministere.

Totodată, Sorin Arcadie Popescu a arătat că a cerut şi elaborarea normelor pentru evaluarea terenurilor din intravilan în vederea stabilirii cuantumului despăgubirii persoanelor beneficiare ale Legii 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa, ca urmare a stării de război şi a aplicării Tratatului de Pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947.

El a precizat că acest act normativ urmează să fie elaborat, până săptămâna viitoare, de Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor, după cum a cerut premierul Emil Boc. Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul Sucevei, Ion Lungu, au participat, miercuri, la şedinţa de Guvern unde au prezentat o serie importantă din problemele judeţului.


Intră acum și în grupul de