“Cel mai frumos cuplu de artişti” expune la Suceava


Intră acum și în grupul de

Criticul de artă Valentin Ciucă a vernisat joi seară expoziţia cuplului de artişti plastici băcăuani Dany Madlen şi Gheorghe Zărnescu. Sucevenii au avut prilejul să admire o expoziţie în care a predominat negrul, compusă din 24 colaje, 15 minimale şi 18 casete realizate de artista Dany Madlen Zărnescu şi 9 lucrări de sculptură în lemn ale sculptorului Gheorghe Zărnescu.

Potrivit criticului Valentin Ciucă, publicul sucevean iubitor de frumos a asistat la “evenimentul sezonului în materie de artă”, la o expoziţie echilibrată, care cuprinde exprimări aproape tragice ale sculptorului, domolite de speranţa de viaţă care se regăseşte în lucrările artistei.

Realizate din lemn aproape carbonizat, Gheorghe Zărnescu a adus în faţa publicului 9 lucrări de sculptură care reprezintă în mod simbolic sacrificiul, focul, răstignirea, atingând în acest fel “apogeul dramaticului”.

Dany Madlen Zărnescu a diminuat dramaticul care se regăseşte în lucrările soţului ei, prezentând sucevenilor o serie de colaje, minimale şi casete în ale căror mesaj artistic se întrezăreşte o speranţă de viaţă.

Aşa cum a apreciat criticul Valentin Ciucă, expoziţia soţilor Zărnescu – “cel mai frumos cuplu de artişti pe care l-am cunoscut vreodată” – “nu este o expoziţie comodă, ci una exclusivă, de o mare intimidate, care se adresează persoanelor deja iniţiate în artă”.

La vernisaj a participat şi directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, care s-a arătat încântat de această “expoziţie de familie”, mulţumind artiştilor pentru pentru prezenţa “pe simezele Muzeului de Istorie”. Nici cei doi artişti nu s-au lăsat mai prejos, aceştia ţinând să îşi exprime mulţumirea faţă de public, pentru prezenţa la deschiderea expoziţiei, realizată în colaborare cu Secţia de Artă a muzeului.

Din publicul prezent joi seară la Muzeul de Istorie s-au remarcat o serie de artişti suceveni, cadre universitare precum şi oameni politici, în persoana Angelei Zarojanu.


Intră acum și în grupul de