Muniţie din Al Doilea Război Mondial găsită în gospodării din Bereşti şi Tătaru


Intră acum și în grupul de

Lucrările efectuate în gospodăriile sucevenilor scot la suprafaţă muniţii de război. Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, condusă de lt.col. Anton Cristinel a intervenit la două asemenea eveniment. Potrivit ISU Suceava, vineri, la ora 13.30, o autospecială pirotehnică s-a deplasat în localitatea Bereşti, la gospodăria lui C. Ion pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unei grenade de mână defensivă.

Elementul de muniţie a fost descoperit de către proprietar în timp ce executa lucrări agricole, în apropierea locuinţei. Acesta a anunţat lucrătorii postului de poliţie local, care au sesizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat o grenadă de mână defensivă, provenind din Al Doilea Război Mondial. S-a cercetat şi detectat amănunţit zona respectivă, după care au făcut un instructaj cu proprietarii privind modul de comportare în astfel de situaţii.

Acelaşi echipaj a intervenit, sâmbătă, la ora 07.40, pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unei bombe explozive, în localitatea Tătaru, comuna Poiana Stampei, la gospodăria Elenei I.

În curtea acesteia s-a găsit o bombă explozivă de aruncător calibru 82 mm provenind din Al Doilea Război Mondial.În ambele cazuri pirotehnicienii au desfăşurat operaţiunile specifice în astfel de cazuri, luând măsuri de securizare şi evacuare a populaţiei din zonă.

Muniţia a fost transportată în condiţii de maximă siguranţă şi depozitată provizoriu până la distrugerea controlată, într-un poligon autorizat.


Intră acum și în grupul de