Mesaj rațional al unei sucevence aflate acum la Roma: Rămâneți în case, ieșiți doar dacă aveți o nevoie urgentă, evitați locurile aglomerate, dar și rudele întoarse de curând din străinătate. Îi rog pe românii de aici să nu fugă în România, pentru că aici se va termina în curând, dar în România abia începe….


Intră acum și în grupul de

O suceveancă aflată în prezent la Roma a transmis un mesaj rațional pentru românii aflați atât în țară cât și pentru cei care sunt acum în Italia.

Suceveanca, ce a ținut să nu-i fie publicat numele, a transmis prin intermediul News Bucovina gândurile sale pentru românii din țară și din Italia pe fondul epidemiei actuale de coronavirus COVID 19 pe care în publicăm integral:

„Dragi români, zilele acestea sunt destul de grele pentru noi toți și când zic toți mă refer la cei din țară și la cei plecați din care fac parte și eu. Vă rog nespus de mult să rămâneți în case, să ieșiți doar dacă aveți o nevoie urgentă, evitați locurile aglomerate, evitați rudele care s-au întors de curând din străinătate, ascultați ceea ce spun autoritățile române! Nu glumiți dragilor! Coronavirusul este o boală nouă despre care nu se știu prea multe lucruri, iar aici, în Italia, au murit mulți oameni bolnavi sau mai puțin bolnavi. Sigur, veți zice că erau oricum bolnavi și mai devreme sau mai târziu mureau oricum…….Da, dar aceștia pot fi părinții sau bunicii noștri.

Cu puțin timp în urmă am cunoscut pe cineva care a murit din cauza asta și da, avea și alte boli și o vârstă destul de înaintată, dar mie îmi pare rău pentru că ar fi putut fi mama, tatăl, bunicul sau bunica mea în locul ei.

Soțul meu este șofer de tir și dimineață vorbeam cu el la telefon. Era undeva în zona Veneția și îmi spunea că autostrada este goală și că nu a mai văzut așa ceva în viața lui.

De aici reiese că italienii sunt un popor responsabil cărora le pasă și respectă ceea ce guvernul le  impune în situație de criză. Pe televiziunile italiene văd reportaje zilnic despre cadrele medicale care sunt depășite de situație, cresc internările pe zi ce trece …cu ele și numărul morților și  infectaților.

Vă repet: asta nu înseamnă că trebuie să ne panicăm, dar trebuie să respectăm măsurile luate de autorități. O să treacă și asta repede, dar depinde de noi. În spitalele noastre din țară nu avem atâtea aparate de ventilație (nici italienii nu au) și nici atâtea locuri la terapie intensivă, avem doctori și asistente, dar săracii or să fie nevoiți ca aici să muncească 12 ore riscând în mod sigur să se îmbolnăvească și ei.

Îi rog pe românii de aici să nu fugă în România!

Aici se termină în curând, dar în România abia începe….Noi nu avem atâtea spitale și aparatură să facem față unei epidemii deoarece se răspândește destul de repede ….Îmi doresc din tot sufletul să fiți toți sănătoși, să nu aveți nevoie de doctori. Vă doresc tot binele din lume!”


Intră acum și în grupul de