Președintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că suma necesară deschiderii noului Spital Municipal Fălticeni e o sumă ridicolă. El a anunțat un pachet de legi privind eșalonarea ratelor și a plății pentru utilități// VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că pentru Guvern suma de cinci milioane de euro necesară deschiderii noului Spital Municipal Fălticeni este ridicolă și crede că se amână această alocare de fonduri pentru că Guvernul acționează cu foarte mare întârziere.

El a arătat că Suceava este primul focar de infecție cu noul coronavirus la această anvergură, primul oraș închis și crede că oamenii sunt speriați, debusolați.

Ciolacu a apreciat că s-a ajuns în această situație  din cauza unui lanț de greșeli, începând cu managementul haotic încă din luna ianuarie când se preconiza această pandemie și nu s-au luat măsuri, iar la Suceava au fost greșeli locale.

El a arătat că discută zilnic cu senatorul PSD de Suceava Ioan Stan despre situația din județul Suceava și care ar fi măsurile necesare în zonă, menționând că știe că e nevoie și de deschiderea noului Spital Municipal Fălticeni.

„Știm că, cu cinci milioane de euro, adică aproape nimic, se poate pune în funcționare Spitalul de la Fălticeni. Orice guvern îi are. Este o sumă ridicolă pentru Guvernul României”, a spus Ciolacu care a adăugat că la Guvern se iau măsuri și decizii cu greutate.

”Se iau măsurile și deciziile sunt foarte greoaie la Guvern. Uitați-vă și la măsurile economice care trebuiau luate de două-trei săptămâni”, a spus președintele PSD.

El a explicat că în afară de lupta cu pandemia oamenii se luptă și pentru locurile de muncă, pentru ziua de mâine, ca să aibă bani să-și cumpere alimentele, să-și plătească utilitățile.

Ciolacu a menționat că vineri este plenul Camerei Deputaților în care se va discuta un pachet de legi economice, unde a fost creată o majoritate care să voteze aceste legi, iar luni să fie trimise la promulgare.

El a explicat că este un pachet de legi pentru sectorul economic cât și pentru persoane fizice care prevede eșalonarea ratelor, a plăților la utilități pe următoarele luni, ca să nu mai fie nicio problemă de subzistență în această perioadă.

Potrivit președintelui PSD vor fi eșalonări a ratelor la bănci, va fi scutire la plată a CAS pentru ca firmele să aibă lichidități, amânare  de plată la utilități și la persoane fizice, urmând să fie eșalonate ăe următoarele 12 luni.   


Intră acum și în grupul de