Victor Ponta: După 15 mai, în starea de alertă, doar prefectul poate impune restricții. Aveți grijă ca prefectul, chiar dacă e pus de PNL să țină cu Suceava și nu cu PNL și să dea drumul la economie//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Fostul prim ministru Victor Ponta, președinte al Pro România, a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că starea de carantină în care este municipiul Suceava va înceta odată cu încetarea stării de urgență, iar după data de 15 mai, în starea de alertă, doar prefectul județului poate lua măsuri restrictive.

„După 15, conform legii, în starea de alertă, orice măsuri restrictive pentru județul Suceava sunt luate de prefect. Nu mai sunt luate de Parlament, ci de prefect cu aprobarea ministrului de Interne”, a spus Victor Ponta.

El a arătat că sucevenii trebuie să ceară prefectului să țină cu Suceava, nu cu partidul care l-a numit în funcție.

„Aveți grijă ca prefectul de Suceava, pus de PNL, să țină cu Suceava și nu cu PNL și să ia doar acele măsuri absolut necesare și să dea drumul la economie. Județul Suceava are nevoie și de activitate”, a spus liderul Pro România.

El a mai declarat că prima veste bună este înlocuirea conducerii militare de la Spitalul Județean Suceava cu conducere civilă.

„Din punctul meu de vedere este o veste bună că nu mai aveți comandant militar la Spitalul Județean, că aveți conducere medici aleși de alți medici și nu de politicieni și poate vestea asta bună se duce și în alte domenii”, a declarat Ponta.

El a spus că abia așteaptă să se ridice toate restricțiile și să revină la Suceava la „barabule și păpușoi”


Intră acum și în grupul de