Viceprimarul Lucian Harşovschi a absolvit „Cursul de pregătire în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă”


Intră acum și în grupul de

Primari şi viceprimari a 40 de municipii din România au participat, în perioada 7 – 12 septembrie a.c., la un „Curs de pregătire în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă”, datorită obligativităţii susţinerii unui astfel de curs pe perioada unui mandat. Acţiunea a avut loc la Bacău şi a fost organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Centrul Naţional de Perfecţionare pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă.

Reprezentantul Primăriei Municipiului Suceava la această săptămână de instruire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, viceprimarul Lucian Harşovschi, a avut astfel ocazia de a participa activ şi direct la activităţile specifice desfăşurate în decursul celor cinci zile de program, punând astfel bazele unei pregatiri în vederea evitării situaţiilor de urgenţă de pe teritoriul municipiului, cel mai bun exemplu în acest sens fiind inundaţiile din vara anului 2008, care au provocat pagube materiale şi umane fără precedent pentru Suceava.

Dezbaterile privind politica managementului situaţiilor de urgenţă ca fiind o componentă a politicii de securitate naţionala a statului român, reprezintă cadrul cursului, prilej cu care participanţii au fost instruiţi în vederea realizării planurilor şi programelor de pregătire, analiză şi descoperire a riscurilor, venind în întâmpinarea nevoii de perfecţionare a autorităţilor sucevene şi a C.S.U. Suceava.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava se bucură şi de existenţa unui Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (S.V.S.U), care asigură asistenţa primară la faţa locului până la venirea specialiştilor. Acest serviciu voluntar are în dotare o camionetă special echipată cu pompe, furtunuri, lămpi, utilaje necesare descarcerării etc., pentru a asigura primul ajutor la faţa locului.

Trebuie menţionat faptul că la sfârşitul celor cinci zile de curs pregătitor, reprezentanţii celor 40 de primării municipale din România au susţinut un colocviu, în urma căruia au primit o diplomă, dovadă a absolvirii „Cursului de pregătire în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă”.


Intră acum și în grupul de