Blue Air îşi ia adio de la Aeroportul Suceava după ce l-a folosit la maxim


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur (PDL), a declarat, vineri că a discutat cu reprezentanţii mai multor companii aeriene să preia cursele deja formate de pe Aeroportul Suceava după ce Compania aeriană Blue Air a anunţat că sistează din 16 septembrie cursele de pe acest aeroport.

Gheorghe Flutur a mai spus că a fost surprins de decizia Blue Air de a sista cursele de pe aeroportul sucevean. El a arătat că a aflat odată cu presa de această decizie şi că de dimineaţa a luat legătura cu reprezentanţi ai Tarom, Romavia şi Carpatair pentru a prelua cursele deja formate, în special pentru Veneţia. „Încă nu ştiu care e cauza suspendării curselor”, a mai spus Flutur.

Blue Air a informat, joi, autorităţile judeţene că a decis să sisteze cursele de pe Aeroportul din Suceava, începând cu 16 septembrie. „Având în vedere gradul mic de încărcare, precum şi imposibilitatea de a opera cu aeronave de tip Boeing şi din lipsa unei cisterne pentru alimentare combustibil, astfel încât să putem consolida operarea în regiune, Blue Air va întrerupe zborurile din Suceava”, a declarat Anca Frumuşani Colţuc, senior PR al companiei Blue Air.

Persoanele care aveau achiziţionate bilete vor primi contravaloarea tichetelor. Blue Air a început să opereze de pe Aeroportul Suceava din 15 iunie 2009, având curse zilnice spre Cluj Napoca şi de trei ori pe săptămână spre Viena şi spre Veneţia.
Pe aeroportul sucevean operează în continuare companiile Tarom şi Carpatair.


Intră acum și în grupul de